GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ξάνθη:Τα American Spaces φιλοξενούν Εργαστήρια για την Παιδεία στα ΜΜΕ

ο Journalists About Journalism (www.jaj.gr) και το Media Literacy Institute, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, δ...


ο Journalists About Journalism (www.jaj.gr) και το Media Literacy Institute, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, διοργανώνουν σειρά εργαστηρίων για την ειδησεογραφική παιδεία και την πληροφορία στα ΜΜΕ (Media, Information & News Literacy) σε χώρους βιβλιοθηκών -American Spaces- της Ελλάδας.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από τον Δεκέμβριο 2019 μέχρι τον Μάρτιο 2020, σε τέσσερις διαφορετικές βιβλιοθήκες: στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης και στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, οι οποίες εντάσσονται στο δίκτυο των «Αμερικανικών Γωνιών» (American Spaces) της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Στόχος των εργαστηρίων είναι να εισάγουν βιβλιοθηκονόμους, εκπαιδευτικούς, μαθητές, αλλά και όλους όσοι ενδιαφέρονται, στις βασικές έννοιες της ειδησεογραφικής παιδείας και πληροφορίας των μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας, με στόχο την κριτική πρόσληψη του περιεχομένου που διακινείται από όλες τις πλατφόρμες επικοινωνίας και ταυτόχρονα τη δυναμική αντιμετώπιση του φαινομένου της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων.

Στη διάρκεια των εργαστηρίων θα εξεταστούν ζητήματα όπως η αξία και διασταύρωση των πηγών, οι τρόποι ανάπτυξης της κριτικής σκέψης και μέθοδοι, χρήσιμα για την αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο, για την αναγνώριση της διαφοράς μεταξύ είδησης, γνώμης και προπαγάνδας, τον εντοπισμό ψευδών ειδήσεων, τη διαφορά μεταξύ δημοσιογράφων και άλλων πηγών που διαδίδουν πληροφορίες, τη σημασία της επαλήθευσης κ.ά. Ταυτόχρονα, μέσα από παραδείγματα και συζήτηση, θα αναδειχθεί η σημασία της ευθύνης που έχουμε όλοι ως “ψηφιακοί” πολίτες, ως παραγωγοί διαδικτυακού περιεχομένου απέναντι στην προάσπιση των δημοκρατικών αξιών αλλά και της σωστής ενημέρωσης.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ κάθε κύκλος θα πραγματοποιηθεί δύο φορές σε κάθε βιβλιοθήκη, μία για εφήβους 14-18 ετών και μία για ενηλίκους άνω των 18 ετών.

Το πρώτο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη στις 7 & 8 Δεκεμβρίου 2019 από τις 12 έως τις 6μμ. στη Δημοτική βιβλιοθήκη της Ξάνθης με εισηγήτρια την Σίσσυ Αλωνιστιώτου, δημοσιογράφο, διευθύντρια jaj & MLI. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Για την προεγγραφή σας, προκειμένου να παρακολουθήσετε το εργαστήριο, παρακαλούμε απευθυνθείτε μέσω email: xanthitechlab@gmail.com ή τηλεφωνικά στον αριθμό: 6907882600 (Δημήτρης Γιαννακούδης).

Για τα επόμενα εργαστήρια, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα American Spaces στις αντίστοιχες βιβλιοθήκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια