GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Από 20 Νοεμβρίου αρχίζουν τα τσουχτερά πρόστιμα για τον αντικαπνιστικό

Για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, έδωσε διευκρινίσεις ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο...


Για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, έδωσε διευκρινίσεις ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι Action 24,.

“Εφαρμόστηκε στην Ιταλία η επιδότηση και είπα ότι το εξετάζουμε κι αυτό. Δεν είπα ότι θα υπάρχουν εξαιρέσεις στο νόμο. Αυτός θα εφαρμοστεί οριζοντίως σε όλα τα μαγαζιά. Και κυρίως στα μεγάλα αυτά που έχουν άνω των 300-400-500 καθισμάτων. Θα είναι τόσο μεγάλα τα πρόστιμα γι' αυτούς, που δεν θα αντέχονται. Από τις 20 Νοεμβρίου και μετά δεν θα υπάρχουν πια παραινέσεις απλές από τα κλιμάκια της αστυνομίας. Θα αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα και θα είναι τσουχτερά”, είπε ο υπουργός Υγείας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός Υγείας στον σχεδιασμό του για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Όπως είπε, έχουν ολοκληρωθεί οι επαφές με τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και τις επόμενες μέρες θα υπογραφεί η απόφαση της συνεργασίας μεταξύ ΕΟΠΥΥ και των 800 ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών, όλων των ειδικοτήτων, που θα στελεχώσουν την Πρωτοβάθμια.Όσον αφορά τους ήδη υπηρετούντες οικογενειακούς γιατρούς του συστήματος, ο κ. Κικίλιας είπε ότι θα έχουν τη δυνατότητα να ενσωματωθούν στο σύστημα της ΠΦΥ χωρίς να υπολείπονται οι μισθοί τους έναντι των νέων γιατρών. Τόνισε επίσης, ότι οι ΤΟΜΥ θα αξιολογηθούν και θα παραμείνουν για να ενσωματωθούν στο νέο σύστημα, ενώ θα μετεξελιχθούν.

Σε ότι αφορά το θέμα του ΚΕΘΕΑ, ο υπουργός Υγείας είπε ότι την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να ψηφιστεί η νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης που επικυρώνει την ΠΝΠ, ενώ απέφυγε τους υψηλούς τόνους των προηγούμενων ημερών, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν οι εργαζόμενοι, καθώς η νέα διοίκηση έχει ως αποκλειστικό έργο της να ασχοληθεί με τα διοικητικά θέματα του Οργανισμού και όχι τα θεραπευτικά.“Εγώ και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας βάζουμε την υπογραφή μας. Δεν μπορώ να υπογράφω για τα χρήματα του ελληνικού λαού χωρίς να γνωρίζω τι γίνονται τα χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων”, επανέλαβε ο Βασίλης Κικίλιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια