GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αικατερίνη Αλεξοπούλου-Ελληνική Λύση: Υπάρχουν 20.000 κρυμμένα όπλα στη Θράκη! Θέλουν να ιδρύσουν...παρακυνηγετικό σύλλογο στη Ροδόπη

Η βουλευτής από την Αθήνα επικαλείται… «ασφαλείς πληροφορίες» και «απόρρητες εκτιμήσεις»


Η βουλευτής από την Αθήνα επικαλείται… «ασφαλείς πληροφορίες» και «απόρρητες εκτιμήσεις»

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Αμύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο και Εξωτερικών Νίκο Δένδια κατέθεσε η βουλευτής Β1 βόρειου τομέα Αθηνών της Ελληνικής Λύσης Αναστασία Αικατερίνη Αλεξοπούλου.
Η ερώτηση έχει θέμα «ίδρυση τουρκικών παραστρατιωτικών μονάδων στη Θράκη». Σύμφωνα με τη βουλευτή «πρόσφατα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κ. Ακάρ έκανε δηλώσεις και εμφάνισε χάρτες, που δείχνουν ως κατεχόμενο τουρκικό έδαφος το σημερινό ελληνικό γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης. Ταυτόχρονα, τουρκικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για την ανάγκη δημιουργίας τουρκικής πολιτοφυλακής στην περιοχή, για τη δήθεν προστασία του μουσουλμανικού στοιχείου από τους Έλληνες».

Η βουλευτής ‘χτυπάει’ καμπανάκι κινδύνου για μία σειρά παράλληλων συστημάτων: «Η δημιουργία παράλληλου συστήματος ασφαλείας από τους μουσουλμάνους μειονοτικούς της Θράκης, θεωρείται από τους Τούρκους εθνικιστές ως το αναγκαίο επόμενο βήμα, που θα ακολουθήσει τα ήδη δημιουργημένα παράλληλα συστήματα θρησκείας (ψευτομουφτής), χρήματος-πιστώσεων (τράπεζα Ziraat), υγείας (κλινικές ειδικά για μουσουλμάνους) και γεωργίας (αγροτικού συνεταιρισμοί). Με τον τρόπο αυτό, όπως φιλοδοξούν οι Τούρκοι εθνικιστές, στήνεται και ολοκληρώνεται αθόρυβα ένα τουρκικό κράτος μέσα στο ελληνικό έδαφος της Θράκης.

Σημειώνουμε, ότι ενδείξεις για την απόπειρα δημιουργίας τουρκικής πολιτοφυλακής στη Θράκη έχουμε ήδη δύο τουλάχιστον φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν. Η πρώτη, όταν κυκλοφόρησαν σε πανηγύρεις νεαροί μουσουλμάνοι φορώντας κίτρινα περιβραχιόνια όμοια με αυτά που φορά η στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας. Η δεύτερη, όταν μουσουλμάνοι της Θράκης αιτήθηκαν στο Πρωτοδικείο Ροδόπης να ιδρύσουν παρακυνηγετικό σύλλογο αποκλειστικά και μόνο για μουσουλμάνους».

Μάλιστα, η βουλευτής φτάνει στο σημείο να επικαλεστεί πληροφορίες που χαρακτηρίζει «ασφαλείς», για να πει: «Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αριθμητική αύξηση των μουσουλμάνων της Θράκης για την παρακολούθηση μαθημάτων πολεμικών τεχνών, ενώ απόρρητες εκτιμήσεις κάνουν για 15.000 – 20.000 όπλα που είναι κρυμμένα στην περιοχή».

Η βουλευτής ρωτάει:
  • Η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι ανωτέρω ενέργειες και πληροφορίες συνιστούν, ή όχι, παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης;
  • Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα αποτελούν κατ’ ουσία παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας στη Θράκη;
  • Εάν ναι, σε τί μέτρα σκοπεύει να προβεί η κυβέρνηση για να επαναφέρει την τάξη στην περιοχή της Θράκης, η οποία κινδυνεύει να διασαλευθεί;».

Δεν υπάρχουν σχόλια