GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ – XANTHI FC 2-1

Την ήττα με σκορ 2-1 γνώρισε η Xanthi FC στην πρεμιέρα της στο θεσμό του κυπέλλου. Στην πρώτη από τις δύο αναμετρήσεις με τον Απόλλωνα...


Την ήττα με σκορ 2-1 γνώρισε η Xanthi FC στην πρεμιέρα της στο θεσμό του κυπέλλου. Στην πρώτη από τις δύο αναμετρήσεις με τον Απόλλωνα Λάρισας, το απόγευμα της Τρίτης (29/10) στο γήπεδο Φιλιππούπολης, αν και προηγήθηκε με το γκολ που σημείωσε στο 45ο λεπτό της αναμέτρησης ο αρχηγός της ομάδας, Χρήστος Λισγάρας, στην επανάληψη και παρά την εικόνα του αγώνα δέχθηκε δύο γκολ (50′ Ναζίμ, 83′ Μπρέμπος) ενώ είχε δοκάρι στο 79′ δοκάρι με τον Γκαργκαλατζίδη μεταξύ άλλων ευκαιριών.

Ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Λούκας Πολέτο, ο Γιάννης Λεωντσάκος και ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης με την ξανθιώτικη φανέλα. Οι παίκτες του Κίκο Ραμίρεθ περιμένουν τον επαναληπτικό αγώνα στο Xanthi FC Arena έχοντας το πλεονέκτημα για την πρόκριση. Η ημερομηνία και η ώρα της αναμέτρησης αυτής, θα οριστεί από την ΕΠΟ.

Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα, στο 5′ και το 9′ Τζουρίτσκοβιτς και Ρενέλα απείλησαν με σουτ, όμως η μπάλα στο πρώτο δεν βρήκε στόχο, ενώ στην προσπάθεια του δεύτερου ο Γκέκας απέκρουσε. Στο 13′ η προσπάθεια του Χατζή δεν ανησύχησε τον Σάο Μπέντο. Στο 20′ η κεφαλιά του Σάντος ήταν άστοχη όπως και το φάουλ του Σκούπρα στο 23′. Έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης απείλησε με σουτ, με τον Σάο Μπέντο να μπλοκάρει. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Τζουρίτσκοβιτς τελικός αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα να μπλοκάρει, ενώ στο 31′ ο Σάο Μπέντο απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Μπαστακού. Στο 33′ ο Πολέτο στο ντεμπούτο του με την ξανθιώτικη φανέλα, έκανε το σουτ κάτω από δύσκολες συνθήκες με την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Στο 34′ το σουτ του Λίταινα έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Σάο Μπέντο. Στο 37′ ο Μουλέν έκανε το μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή με τον Γκέκα να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 45′ ο Λισγάρας με καρφωτή κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε την εκτέλεση φάουλ του Τζουρίτσκοβιτς κι έκανε το 0-1.

Στο 48′ Ντε Λούκας, Τζουρίτσκοβιτς και Μπαριέντος συνδυάστηκαν όμορφα αλλά το πλασέ του τελευταίου κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα. Στο 50′ οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-1 με τον Ναζίμ να σκοράρει με κεφαλιά. Στο 51′ το σουτ του Μπαριέντος πέρασε άουτ. Στο 56′ το εκτός περιοχής σουτ του Τζουρίτσκοβιτς δεν βρήκε στόχο ενώ στο 63′ ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία από πολύ κοντά μετά την σέντρα του Μπαριέντος. Στο 68′ ο Μουλέν έχασε την επόμενη ευκαιρία για την Xanthi FC κάνοντας άστοχο σουτ. Στο 69′ ο Εντουάρντο μόνος μετά τη σέντρα του Καμαρά σούταρε εκτός εστίας ενώ στο 71′ άστοχο ήταν και το συρτό σουτ του Σιφναίου. Η καλή εκτέλεση φάουλ του Μουλέν από αριστερά σταμάτησε στα χέρια του τερματοφύλακα Γκέκα και στο 79′ το σουτ του Γκαργκαλατζίδη αποκρούστηκε αρχικά από τον τερματοφύλακα και στη συνέχεια από το αριστερό δοκάρι του Απόλλωνα. Στο 82′ το φάουλ του Τζουρίτσκοβιτς μπλόκαρε ο Γκέκας. Στο 83′ ο Μπρέμπος μετά από σέντρα από δεξιά, με σουτ έκανε το 2-1. Στο 84′ το σουτ του ίδιου πέρασε άουτ. Στις καθυστερήσεις το φάουλ του Τζουρίτσκοβιτς μπλόκαρε ο Γκέκας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (ΕΠΣ Ηπείρου) με α’ βοηθό τον Χρήστο Μπαλτά (ΕΠΣ Αχαΐας), β’ βοηθό τον Αθανάσιο Κόλλια (ΕΠΣ Ηπείρου) και 4ο διαιτητή τον Λάμπρο Μπεκιάρη της ΕΠΣ Καρδίτσας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Άριαν Μπελά): Γκέκας, Χατζής, Σκούπρα, Σάντος (64′ Νύκταρης), Μπαστιανός (64′ Σιφναίος), Λίταινας (76′ Νούσιος), Μπιμπάι, Μπρέμπος, Καμπέρης, Κωστούλας, Ναζίμ.

XANTHI FC (Κίκο Ραμίρεθ): Σάο Μπέντο, Καμαρά, Ντίρεσταμ, Λισγάρας, Σόσα (46′ Λεωντσάκος), Ντε Λούκας, Μουλέν, Πολέτο (59′ Εντουάρντο), Ρενέλα, Μπαριέντος (73′ Γκαργκαλατζίδης), Τζουρίτσκοβιτς.


Δεν υπάρχουν σχόλια