GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΠΑΜΘ: Ανανέωση επαγγελματικών αδειών αλιείας σκαφών

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης υπενθυμίζει στους επαγγελματίες αλιείς – ιδιοκτήτες αλιε...


Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης υπενθυμίζει στους επαγγελματίες αλιείς – ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών της περιοχής μας, ότι θα μπορούν να ανανεώνουν τις επαγγελματικές άδειες αλιείας των σκαφών τους μόνο εάν είχαν δηλώσει στη «Διαδικτυακή Πύλη Αλιείας ΟΣΠΑ» τις ποσότητες αλιευμάτων της προηγούμενης διετίας κατά την οποία ήταν σε ισχύ η άδειά του σκάφους τους.

Με το άρθρο 32 του ν. 4597/2019 (ΦΕΚ 35/Α΄/2019), αντικαθίσταται η παρ. 1 του άρθρου 5 του β.δ. 666/66 ως εξής: «Οι άδειες που χορηγούνται σύμφωνα με το άρθρο 1, ανανεώνονται ανά διετία κατά το τελευταίο τρίμηνο του δεύτερου έτους της ισχύος τους, από τις αρμόδιες Αρχές που προβλέπονται στο άρθρο 3, εφόσον κατά τη διετή περίοδο ισχύος τους και μέχρι την έναρξη του τριμήνου οι αλιείς έχουν ανταποκριθεί στην υποχρέωση τους για υποβολή στοιχείων της δραστηριότητάς τους σχετικά με την αλιεία, τα αλιευθέντα είδη και τη συνολική παραγωγή, σύμφωνα με το άρθρο 4 της 2287/40083/7-4-2015 (ΦΕΚ 695/Β΄/2015) απόφασης.

Η Γενική Διεύθυνση Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ενημερώνει, έως την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους, τις αρμόδιες αρχές για τα υπόχρεα αλιευτικά σκάφη που εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους και μπορούν να ανανεώσουν την ισχύ της άδειάς τους».

Συνεπώς, κάθε επαγγελματίας αλιέας – ιδιοκτήτης αλιευτικού σκάφους, πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις υποβολής στοιχείων παραγωγής, προκειμένου να είναι δυνατή η ανανέωση της επαγγελματικής άδειας αλιείας του σκάφους του.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων τους.

Ε.Π.
Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης

Νικόλαος Κολάτσος
ΓΕΩΠΟΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια