GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Παρασκευή και με βροχή… Τα εκατοστά Ελευθέρια της Ξάνθης

100 ακριβώς χρόνια πριν, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 1919 με καταρρακτώδη βροχή, το 1ο Τάγμα του ηρωικού 25ου Συντάγματος και η 9η Ημιλα...


100 ακριβώς χρόνια πριν, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 1919 με καταρρακτώδη βροχή, το 1ο Τάγμα του ηρωικού 25ου Συντάγματος και η 9η Ημιλαρχία Ιππικού πέρασαν το Νέστο και εισήλθαν στην πόλη της Ξάνθης. Επικεφαλής των τμημάτων ήταν ο Ξανθιώτης Ανθυπολοχαγός Μηχανικού Γαβριήλ Λαδάς. Η εγγονή του ζει αθόρυβα ανάμεσά μας.

Σήμερα 4 Οκτωβρίου 2019 ημέρα Παρασκευή και με καταρρακτώδη βροχή, όλοι οι Ξανθιώτες μαζί, μια γροθιά, ενωμένοι, όπως τότε, χειροκροτούσαμε και επευφημούσαμε τον Ελληνικό Στρατό, τους ηρωικούς Ευζώνους, που αγέρωχοι, υπερήφανοι, με ηθικό «ακμαιότατον», με σίγουρα, συγχρονισμένα, αποφασιστικά βήματα, παρέλασαν και σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης, σε όλους.


Η βροχή ανέδειξε το μεγαλείο αυτής της ημέρας, η ελευθερία κατακτήθηκε, ο διαρκής αγώνας για τη διατήρησή της είναι όμως επιβεβλημένος. Όλοι, Ξανθιώτες και Ξανθιώτισσες δείξαμε έμπρακτα ότι είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε, να αγωνιστούμε στον καθημερινό στίβο της ζωής, με ψηλά το κεφάλι, με θέρμη και χαμόγελο για δημιουργία, με κόπο και ιδρώτα για τα ιδανικά μας, για τις ελευθερίες μας.

Ο Δήμος Ξάνθης κατέβαλε κάθε προσπάθεια ώστε η μεγάλη γιορτή των 100 χρόνων Ελεύθερης Ξάνθης, να έχει το χρώμα, την αίγλη και την επισημότητα που της πρέπει και της ταιριάζει και βρήκε αρωγούς και συμπαραστάτες όλους τους πολίτες.

Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για όλα όσα κάνατε, για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή σας, για την ενεργοποίηση και την αγάπη σας για την πόλη μας, για την Ξάνθη μας.
Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και είμαστε βέβαιοι ότι, με τα δικά σας «θέλω», με τη δική σας πίστη, το δικό σας ενδιαφέρον και τη συμμετοχή μπορούμε πάντα να φτάνουμε στο ακόμη καλύτερο.

Γραφείο Τύπου



Δεν υπάρχουν σχόλια