GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Παύλος Μιχαηλίδης: Στην κυριότητα του Δήμου το πάρκινγκ του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α.)

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης, πάρθηκε μια ιστορική απόφαση σε ότι αφορά την διεκδίκηση από το...


Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης, πάρθηκε μια ιστορική απόφαση σε ότι αφορά την διεκδίκηση από τον Δήμο της κυριότητας του συνόλου της δυτικής χερσαίας ζώνης του Λιμένα (περιοχή κάτω από τον Φάρο).

Η δημοτική αρχή με εισήγηση του αντιδημάρχου τεχνικών έργων του κ. Κυριάκου Αραμπατζή έφερε προς ψήφιση (32ο θέμα) πρόταση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης Α.Ε. για την υλοποίηση της Πράξης «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ)» Υποέργο «Συντήρηση και αναβάθμιση χερσαίων εγκαταστάσεων – αναδομών Λιμένα Αλεξανδρούπολης», με Κωδικό Έργου 2018ΣΕ18900092, συνολικού προϋπολογισμού 211.269,23€ (συµπεριλαµβανοµένου Φ.Π.Α.

Κατά την διάρκεια της τοποθετησής μου, έγινε σαφής αναφορά στην κωλυσιεργία και την άρνηση από πλευράς της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης και του ΤΑΙΠΕΔ, να συμμορφωθούν στο με αριθμ.πρωτ.3113.6/28669/17 -20.4.2017 έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, με θέμα «ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ-ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ, με το οποίο καλούσε τον Οργανισμό Λιμένα να αποχαρακτηρίσει την δυτική χερσαία ζώνη, περιοχή που δεν εξυπηρετεί ή δεν σχεδιάζεται να εξυπηρετήσει λιμενικούς σκοπούς, εφαρμόζοντας έτσι τη διαδικασία του άρθρου 21 του Ν. 2971/2001.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι τοποθετήσεις της πλειοψηφίας των υπολοίπων παρατάξεων με αποτέλεσμα να μειοψηφίσει η δημοτική αρχή, αδυνατώντας να περάσει τελικώς την προγραμματική σύμβαση με τον Ο.Λ.Α.

Το μήνυμα πλέον είναι σαφές προς τον νέο Δήμαρχο, το ΤΑΙΠΕΔ και την διοίκηση του οργανισμού λιμένα, οφείλοντας άμεσα να προχωρήσουν στον αποχαρακτηρισμό του συνόλου της δυτικής χερσαίας ζώνης του Λιμένα (περιοχή κάτω από τον Φάρο) μια και δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση λιμενικούς σκοπούς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Το εξίσου σημαντικό είναι πως μέσα σε αυτή την περιοχή, βρίσκεται και ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων τον οποίο σήμερα εκμεταλλεύεται ιδιώτης επιχειρηματίας, γεγονός που θα δώσει σύντομα στον δήμο της Αλεξανδρούπολης την δυνατότατα να δημιουργήσει ένα σύγχρονο ελεύθερο δημοτικό πάρκινγκ, απόλυτα αναγκαίο για την πόλη μας.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Δημοτικός Σύμβουλος
Μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ/ΑΜΘ


Δεν υπάρχουν σχόλια