GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα χείλη: Γιατί εμφανίζονται και τι να κάνεις μόλις τις αντιληφθείς

H περιοχή γύρω από τα χείλη είναι το ίδιο ευαίσθητη μ’ αυτή των ματιών, αλλά αγνοείται παντελώς μέχρι να κάνουν εμφάνιση τα πρώτα ανεπιθ...

H περιοχή γύρω από τα χείλη είναι το ίδιο ευαίσθητη μ’ αυτή των ματιών, αλλά αγνοείται παντελώς μέχρι να κάνουν εμφάνιση τα πρώτα ανεπιθύμητα σημάδια (κοινώς γραμμές και ρυτίδες).
Οι γραμμές και οι ρυτίδες γύρω από τα χείλη είναι πιο απειλητικές απ’ αυτές των ματιών. Ψυχολογικά πιο έντονες και σίγουρα πιο δύσκολα διαχειρίσιμες. Επιπλέον, κρύβουν μεγαλύτερες ανασφάλειες και φόβους για το χρόνο κι όσα αυτός αφήνει πίσω του.

Μελετώντας αυτά τα λίγα ή πολλά σημάδια γύρω από τα χείλη λοιπόν σκέφτεσαι συνήθως τι έχει πάει λάθος. Κι εκεί ακριβώς είναι το σημείο που εσύ ως καπνίστρια ξεφυσάς για να αντιμετωπίσεις την πρώτη αναγνωρίσιμη εικόνα μιας κακής συνήθειας. Μετά θες λύση. Κι η λύση είναι από εδώ και στο εξής να φροντίζεις, εννοώντας να περιποιείσαι την περιοχή γύρω από τα χείλη σου καθημερινά κι εντατικά. Τα ίδια ισχύουν και για σένα που δεν καπνίζεις, αλλά γελάς από καρδιάς και πολύ (καθημερινά) με αποτέλεσμα να «γραμμώνει» αρκετά η γύρω περιοχή στο στόμα σου.

Όπως διαπιστώνεις, υπάρχουν δύο είδη ρυτίδων γύρω από τα χείλη. Οι ρυτίδες της καπνίστριας (είναι αυτές οι συνεχόμενες συσπάσεις που τις δημιουργούν με το χρόνο) και οι ρυτίδες του γέλιου (είναι αυτές που ξεκινούν από τα πλάγια της μύτης και φτάνουν μέχρι τις γωνίες του στόματός σου). Οι δεύτερες σε πολλές γυναίκες δείχνουν τελείως γοητευτικές, αλλά εσύ ξέρω ότι θες να μπορείς να τις εξαλείψεις, ή έστω να τις ελαχιστοποιήσεις. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει καλύτερος σύμμαχος σ’ όλο αυτό από την αντηλιακή, αλλά κι έξτρα ενυδατική κρέμα, που μπορεί κι έχει την ικανότητα να απαλύνει κάπως αυτές του είδους τις γραμμές και ρυτίδες.

Ιδανικά πρέπει να χρησιμοποιείς κάθε πρωί αντηλιακή κρέμα γύρω από τα χείλη και μάλιστα να την απλώνεις κάνοντας απαλές ταμποναριστείς κινήσεις, ενώ το βράδυ το ίδιο οφείλεις να κάνεις με μια έξτρα ενυδατική, που θα περνάς από την περιοχή με κινήσεις μασάζ. Ξεκίνα με τους δείκτες στο κέντρο του σαγονιού κι ακολούθησε το περίγραμμα των χειλιών σου με κατεύθυνση το κέντρο του άνω χείλους. Κάτι επίσης σημαντικό είναι να αποφεύγεις (αν γίνεται) την αποτρίχωση με κερί και να προτιμάς το λέιζερ.

Για μια πιο δραστική αντιμετώπιση των ρυτίδων γύρω από τα χείλη, επισκέψου δερματολόγο για να σου συστήσει θεραπείες με υαλουρονικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια