GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ευρ. Στυλιανίδης: «Η Θράκη δεν είναι κατάλληλη για φιλοξενία προσφύγων»

Θολό παραμένει ακόμη το τοπίο σχετικά με το πως ακριβώς θα λειτουργήσει η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς ξενοδόχους για την αποσυμφόρηση...


Θολό παραμένει ακόμη το τοπίο σχετικά με το πως ακριβώς θα λειτουργήσει η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς ξενοδόχους για την αποσυμφόρηση των νησιών από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τουλάχιστον ως προς το κομμάτι της Θράκης. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν η Θράκη θα εξαιρεθεί τελικά του σχεδιασμού ή όχι και ούτε καν μέλη της του κυβερνώντος κόμματος, όπως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Μιλώντας στο ράδιο Χρονος 87.5fm ο κος Στυλιανίδης λέει κατ’ αρχήν ότι «δεν ξέρω ακριβώς πώς σχεδιάζεται (εν. το πρόγραμμα)» και καταλήγει στην άποψη ότι «η Θράκη δεν είναι κατάλληλη για τέτοιου είδους φιλοξενία» εννοώντας φυσικά την μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Η αντιπρόταση Στυλιανίδη
Παρόλα αυτά όμως ο κος Στυλιανίδης έχει ήδη αντιπρόταση, η οποία και δίνει ενεργό ρόλο στη Θράκη στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα, αλλά ταυτοχρόνως δεν θέτει σε κίνδυνο «την τοπική κοινωνία λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει η σύνθεσή της». Ως ιδιαιτερότητα, ο κος Στυλιανίδης εννοεί το ότι εδώ στην Θράκη «έχουμε μια ενταγμένη και φιλήσυχη μειονότητα την οποία τη σεβόμαστε και σέβεται και αυτή και τους κανόνες της Ευρώπης και της ελληνικής κοινωνίας, αλλά αν έβρισκε την δυνατότητα να παρεισφρήσει εκεί ένας ακραίος ισλαμιστής δεν θα ήταν καλό ούτε για την περιοχή, ούτε για την Ελλάδα ούτε για την ίδια την Ευρώπη».

Η πρόταση του κου Στυλιανίδη, την οποία είχε κάνει και προεκλογικά είναι να «να διεκδικήσουμε τμήμα της FRONTEX να εκπαιδεύεται στις Σχολές και στα στρατόπεδα της Θράκης» διότι «μόνο αν γίνει συνείδηση ότι εκεί είναι το σύνορο της Ευρώπης και καταφέρουμε να προσελκύσουμε τέτοιου είδους δραστηριότητες, θα μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε άλλου τύπου δραστηριότητες».

Επίσης, ο πρώην υπουργός θεωρεί μέρος της λύσης και την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων για την οποία είχε επιμείνει πολύ και έτσι σε λίγες ημέρες θα δεχτεί εκπαιδευόμενους ειδικούς φρουρούς, ενώ έχουν γίνει και εργασίες αποκατάστασης ζημιών από προηγούμενες χρήσεις.

Ο κος Στυλιανίδης έχει συζητήσει την πρόταση του και με τη Ντόρα Μπακογιάννη καθώς το θέμα απασχολεί έως και το Συμβούλιο της Ευρώπης.


Δεν υπάρχουν σχόλια