GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επιστολή ΑΚΚΕΛ στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδος, κ. Βάκης Τσιομπανίδης, απέστειλε συμπληρωματική επιστολή στα μέλη του δημ...


Ο Πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδος, κ. Βάκης Τσιομπανίδης, απέστειλε συμπληρωματική επιστολή στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, η οποία διανεμήθηκε στην συνεδρίαση της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους, με στοιχεία πάνω στα θέματα της πρώτης επιστολής, η οποία αναφερόταν στις ζημιές που υπέστη η Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη αλλά και η υπόλοιπη Ελλάδα από την αντιρωσική εκστρατεία που κορυφώθηκε με απελάσεις Ρώσων διπλωματών και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η αντιρωσική εκστρατεία εντός και εκτός Ελλάδας λειτούργησε και για να κατασκευάσει δικαιολογίες στην πολιτική των ΗΠΑ σχετικά με την Ουκρανία, μετά από το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα. Μία δικαιολόγηση είναι και για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που επέφεραν το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα χωρών της ΕΕ.

Στην επιστολή το ΑΚΚΕΛ αποκάλυψε συγκεκριμένα την περιβόητη ιστοσελίδα evros-news.gr (που δημιουργήθηκε λίγους μήνες μετά από την ανάληψη καθηκόντων του Τζέφρυ Πάιατ ως πρέσβη των ΗΠΑ), παρήγαγε και εκτόξευσε λάσπη με ρατσιστικό τρόπο κατά οποιουδήποτε συνδεόταν με την ελληνορωσική συνεργασία στον πολιτιστικό και οικονομικό τομέα, όπως επίσης και την πολύτιμη εξυπηρέτηση του διαχειριστή της ιστοσελίδας παλαιότερα προς το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, το γνωστό μαγαζάκι του τρόμου του Τζωρτζ Σόρος, παρέχοντας κάλυψη στον Γρηγόρη Βαλλιανάτο και Παναγιώτη Δημητρά.

Η επιστολή αναφέρεται επίσης στους παράγοντες που δημιούργησαν και διαμόρφωσαν την αντιρωσική και ανθελληνική εκστρατεία στην οποία όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες, ενώ υπάρχει ξεχωριστή αναφορά για το θέμα της Κριμαίας ανασκευάζοντας πλήρως την προπαγάνδα, που εν μέρει προωθεί και η εν λόγω περιβόητη ιστοσελίδα. Αποκαλύπτει ότι η περίπτωση απελευθέρωσης της Κριμαίας και επανένταξης στη Ρωσία όπου ανήκε για αιώνες, δείχνει τον δρόμο και στην Ελλάδα για την απελευθέρωση των κατεχομένων της Κύπρου και της (ουσιαστικά κατεχόμενης) Βόρειας Ηπείρου.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

9/10/2019

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης
ΘΕΜΑ: Επιστολή ΑΚΚΕΛ σε συνέχεια δημοσιευμάτων – Σημεία-κλειδιά σχετικά με την προηγούμενη επιστολή για την επίθεση στην ελληνορωσική συνεργασία

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Για να υπάρχει μία κοινή εικόνα των γεγονότων και αποδείξεων σε σχέση με την προηγούμενη επιστολή μας προς εσάς και στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, η οποία αφορούσε την ζημιά που έχει υποστεί η Αλεξανδρούπολη, αλλά και ευρύτερα όλη η Ελλάδα, από την αντιρωσική εκστρατεία κατασκευασμένων «αποκαλύψεων», σάς αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή για να προωθηθεί επίσης στους δημοτικούς συμβούλους, έτσι ώστε να υπάρχει μία κοινή αντίληψη γνωστών και πραγματικών δεδομένων.

Τα εν λόγω αναδείχθηκαν ως απαραίτητα και από τη δημοσιότητα που έχει δοθεί στο θέμα τόσο από ραδιοφωνικές εκπομπές όσο και από διαδικτυακά δημοσιεύματα και σε εφημερίδες και αποτελούν προσπάθεια να βοηθήσουμε την ανταπόκρισή σας τόσο στην πρώτη όσο και στην παρούσα επιστολή μας.

Η πρώτη αλλοίωση της πραγματικότητας που έχει επικρατήσει, ή τουλάχιστον παρουσιάζεται ως υποτιθέμενη πραγματικότητα, είναι ότι ακόμη και πριν τις εμφανείς παρεμβάσεις των Αμερικανών αξιωματούχων δεν υπήρξε κάποια χρήσιμη και αξιοσημείωτη ρωσική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Αυτό είναι ένα θέμα που κάθε λογικός άνθρωπος σηκώνει τα χέρια διότι απορεί πώς μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια ακραία παραπλάνηση του κοινού. Αυτή η αλλοίωση της πραγματικότητας δεν είναι απλώς fake news, είναι νέα «ανώτερη» κατηγορία.

Μόνο για το 2013 αν δούμε, από την απευθείας πτήση με την Αγία Πετρούπολη ο αντίκτυπος του ρωσικού τουριστικού ρεύματος στην Αλεξανδρούπολη, με τα επίσημα στοιχεία αφίξεων, ήταν της τάξεως των αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα σε μία εξαιρετικά δύσκολη χρονική περίοδο με την οικονομική κρίση.

Τόσο πριν αλλά κυρίως μετά, οι πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις που είχαν γίνει, αφ’ ενός έφεραν επιπλέον ανάπτυξη αλλά κατέστησαν και γνωστή την Αλεξανδρούπολη στο ρωσικό κοινό και αυτό είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Από μόνο του έχει θεμελιώδη σημασία για την ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης διότι για να πετύχει κάποια πόλη κάτι τέτοιο χρειάζεται να δώσει σε τουριστικά γραφεία μεγάλα ποσά και να περιμένει αρκετά χρόνια για να γίνει.

Δεν θα αναφέρουμε περισσότερα για αυτό το σημείο διότι η αμφισβήτηση αυτού ήταν κατευθυνόμενη, δεν είχε ουσιαστική βάση, αλλά ήταν το αποτέλεσμα της λάσπης που πέταξε το περιβόητο πια διαδικτυακό μέσο evros-news.gr, το οποίο συμπτωματικά ξεκίνησε τη λειτουργία του λίγους μήνες αφότου ανέλαβε πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα ο περιβόητος πραξικοπηματίας Τζέφρυ Πάιατ, αυτός που ανέτρεψε μία εκλεγμένη κυβέρνηση στην Ουκρανία και ανέβασε αμετανόητους Ναζί στην εξουσία.. Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας, πάλι συμπτωματικά, ήταν από τους λίγους εκλεκτούς προσκεκλημένους του Πάιατ στην δεξίωση της πρεσβείας στην επίσημη γιορτή των ΗΠΑ τον Ιούλιο. Ο ίδιος όμως λασπολογούσε όλους όσους λάμβαναν μέρος στην γιορτή μπροστά στο Δημαρχείο, για τη νίκη κατά του Ναζισμού που γίνεται στη Ρωσία, διότι … ακούγονταν ρωσικά τραγούδια κατά τη διάρκεια της πορείας και παρουσίαζε ότι ο Δήμος προωθούσε την ρωσική επιρροή. Η συμμετοχή του ως ένας από τους «έμπιστους και εκλεκτούς» καλεσμένους στην δεξίωση του Αμερικανού πρέσβη (δεν καλούν όποιον και όποιον) που έκανε το πραξικόπημα στην Ουκρανία, άραγε τι σημαίνει για την «ανεξαρτησία» του και γιατί να συμβιβάζεται αυτό και όχι η πορεία για να τιμηθούν όσοι πολέμησαν τον Ναζισμό είτε στην Ρωσία είτε αλλού; Ποιο από τα δύο δείχνει εξάρτηση;

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΚΕΛ ειδικότερα έχει αναφερθεί επωνύμως σε άρθρο, στον διαχειριστή του evros-news.gr (για την πολυτιμότατη στήριξη που έδωσε παλαιότερα στον Γρηγόρη Βαλλιανάτο από το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι του Παναγιώτη Δημητρά) όπως μπορείτε να διαβάσετε από το τμήμα «Πολιτικοί και δημοσιογραφικοί ‘σερβιτόροι’ στην υπηρεσία της Scientology» και μετά:

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/06/scientology-1.html
http://koukfamily.blogspot.com/2019/06/scientology-1.html
http://www.farosradio.gr/faros-news/item/2715.html
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/06/scientology.html κλπ.

Αναλύοντας εκατοντάδες σελίδες κειμένου άρθρων του evros-news.gr για να προσδιοριστεί ο ρόλος του στην ξενόφερτη ανθελληνική και αντιρωσική εκστρατεία με στόχο και την Αλεξανδρούπολη, η αξιολόγησή μας για τους κύριους στόχους του συνοπτικά είναι η ακόλουθη:

Ξεπλένει το πραξικοπηματικό και ναζιστικό στοιχείο του Πάιατ. Δεν ανέφερε ούτε μία φορά το παρελθόν του Πάιατ με το πραξικόπημα και τους Ναζί της Ουκρανίας. Βλέπει μόνο θετική την δράση του Πάιατ και των ΗΠΑ χωρίς ούτε μία αρνητική αναφορά.
Κατασκευάζει κλίμα υπεροχής και κυριαρχίας «της Αμερικής του Πάιατ» περνώντας την αντίληψη «βουλώστε το, μην κουνηθείτε, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα».
Στοχοποιεί όσους προωθούν την ελληνορωσική συνεργασία στην Αλεξανδρούπολη και όσους δεν συμπαθεί ο διαχειριστής του και εξαπολύει δολοφονίες χαρακτήρων.
Δημιουργεί όλο αυτό το ρεζερβουάρ «πυρομαχικών», ώστε όταν τον Ιούλιο 2018 εξαπολύθηκε το νεοναζιστικό Blitzgrieg (ξαφνική ολομέτωπη επίθεση) κατά της ελληνορωσικής συνεργασίας, να υπάρχει άμεσα υλικό και εφεδρείες για να τροφοδοτηθούν τα κυκλώματα του Πάιατ και Κοτζιά.

Όλη η πολεμική εναντίον της ελληνορωσικής συνεργασίας στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης στηρίχθηκε και προωθήθηκε πάνω στην λάσπη που εξαπέλυσε η εν λόγω ιστοσελίδα, η οποία παραπλανητικά χρησιμοποιεί το σήμα των πιστοποιημένων ηλεκτρονικών μέσων ενώ δεν είναι πιστοποιημένο στο Emedia και για αυτόν τον λόγο δεν έχει λάβει κρατική διαφήμιση αν και εκτοξεύει εκφοβιστικά σχόλια για αυτό τον σωστό αποκλεισμό του. Αναπληρώνεται από τις διαφημίσεις του τουρκοαζέρικου αγωγού TAP.

Επιπροσθέτως, ο διαχειριστής της σελίδας υπήρξε έμμισθο στέλεχος του ΥΠΕΞ επί θητείας Βενιζέλου, ο οποίος ήταν ο πρώτος αξιωματούχος της Ε.Ε. που έδωσε κάλυψη και «νομιμοποίηση» στους Ναζί πραξικοπηματίες του Κιέβου. Προφανώς συνεχίζει την πορεία του προϊσταμένου του.

Αυτή όμως η δράση της ιστοσελίδας, όπως φαίνεται, εντάσσεται σε ευρύτερο πλαίσιο που εκπονήθηκε και εφαρμόστηκε από το εξωτερικό τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες για την «μόλυνση» της Ρωσίας με παρόμοιο τρόπο.

Συνοπτικά και με βάση:
(α) τις αποδεδειγμένες αποκαλύψεις από την διαρροή DCLeaks (με εμπλοκή ενός συνεργάτη του Τσίπρα και ενός καθηγητή των «Οικολόγων»),

(β) δημοσίευμα των Times της Νέας Υόρκης και του Εθνικού Κήρυκα

(γ) αποκαλύψεις από το δίκτυο των Anonymous όταν χάκεψαν το δίκτυο της ΜΚΟ Integrity Initiative (η οποία ήταν ενταγμένη σε δίκτυο βρετανικών πρεσβειών τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πολλές άλλες χώρες) για προπαγάνδα εναντίον της Ρωσίας με το πρόσχημα ότι … η Ρωσία κάνει προπαγάνδα και

(δ) καταγγελίες του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου, ότι ο ΥΠΕΞ Κοτζιάς χρησιμοποίησε μυστικά κονδύλια για να τον συκοφαντήσει διότι ήταν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών,

ξεκαθαρίζεται απολύτως ότι όλη η αντιρωσική (και ανθελληνική) επίθεση, λάσπη και εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρων που είδαμε τα τελευταία χρόνια:

Κατασκευάστηκε και οργανώθηκε επιχειρησιακά εξ’ ολοκλήρου στο Open Society Institute του Georghe Soros («κατόχου» και του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι) στις αρχές του 2015 και εφαρμόστηκε επιχειρησιακά

από αμερικανικές υπηρεσίες υποκλοπής επικοινωνιών (NSA) και ανατρεπτικής δραστηριότητας (CIA) και
από δίκτυο βρετανικών πρεσβειών με την Integrity Initiative να λειτουργεί ως «εφαρμοστής» (effector) διοχέτευσης και κατεύθυνσης της λάσπης.

Δηλαδή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν είχε κανένα στοιχείο ή ένδειξη από μόνη της για να κάνει τις υποτιθέμενες έρευνες, που είχε γραφεί και μεταδοθεί ότι είχαν γίνει για να αποκαλύψουν υποτιθέμενες ρωσικές παρανομίες στην Αλεξανδρούπολη και αλλού (για τις οποίες ποτέ δεν δόθηκαν στοιχεία και αποδείξεις), αλλά αντίθετα η πρώην κυβέρνηση λειτούργησε ως απλός παραλήπτης και εφαρμοστής κατασκευασμένων πραγματικοτήτων, πάνω στις οποίες στήριξε ο ΥΠΕΞ Κοτζιάς την καταστροφή των ελληνορωσικών σχέσεων και τις συνεργασίες στην Αλεξανδρούπολη. Έλαβαν από τις αμερικανικές και βρετανικές κρατικές υπηρεσίες τα κατασκευασμένα στοιχεία και τα παρουσίασαν ως δική τους έρευνα.

Αυτά εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να επηρεάζουν την αντίληψη και την δράση όχι μόνο δημοτικών συμβούλων αλλά ακόμα και κυβερνητικών αξιωματούχων και άλλων στην Περιφέρεια. Είναι συνεργασία με ξένη δύναμη και έμπρακτη στήριξη ναζιστικής ισχύος στο πραξικόπημα της Ουκρανίας και καταστροφή της διεθνούς νομιμότητας.

Το γεγονός μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια οργάνωσης του πραξικοπήματος στην Ουκρανία, ο Τζέφρυ Πάιατ με την Βικτώρια Νούλαντ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασαν τον αποκλεισμό της Ε.Ε. από το να έχει λόγο και επίδραση στα σχέδια των ΗΠΑ στην Ουκρανία, λέγοντας το περιβόητο Fuck the EU, επισφραγίζει και την σημερινή κατάσταση όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απολύτως αποκλεισμένη από το να έχει οποιαδήποτε επίδραση και λόγο για το θέμα της Ουκρανίας και την Κριμαία και απλώς ακολουθεί την πολιτική που έχει χαράξει το ναζιστοποιημένο «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ. Συνεπώς δεν υπάρχει Εθνική πολιτική ή ευρωπαϊκή πολιτική για το θέμα της Κριμαίας και της Ουκρανίας, αλλά πλήρης ευθυγράμμιση σοβιετικού τύπου με τα συμφέροντα που υπηρετεί ο «κύκλος Πάιατ».

Καλό είναι όμως να έχουμε υπόψιν σχετικά με την «συμμαχικότητα» των σημερινών ΗΠΑ και τις «φιλικές» σχέσεις μαζί τους ότι είναι χαρακτηριστική η συμπεριφορά τους απέναντι στους Κούρδους: τους «πούλησαν» και οδήγησαν τους Τούρκους εναντίον τους. Υποτίθεται μάλιστα ότι ΗΠΑ και Τουρκία είναι στα μαχαίρια. Σκεφθείτε τι θα γίνει με την Θράκη όταν σταματήσει το θέατρο της δήθεν σύγκρουσής τους αν οι ΗΠΑ έχουν στρατιωτικές δυνάμεις στην Αλεξανδρούπολη.

Η περίπτωση της Κριμαίας είναι ένα άλλο σημείο το οποίο κατασκευάστηκε από το Open Society Institute ώστε να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με επιθέσεις και δολοφονία χαρακτήρων. Η Κριμαία που ήταν ανέκαθεν τμήμα της Ρωσίας προσαρτήθηκε βίαια στην Ουκρανία 20 χρόνια πριν από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η μόνη διαφορά με την εισβολή στην Κύπρο, είναι ότι δεν υπήρχε πόλεμος για την βίαιη προσάρτηση της Κριμαίας διότι ήταν τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης και απλώς ο τότε Γενικός Γραμματέας Χρουτσώφ συμπεριφέρθηκε σαν ιδιοκτήτης της Σοβιετικής Ένωσης, απέσχισε την Κριμαία από τη Ρωσία και την προσάρτησε στην Ουκρανία.

Όταν όμως έγινε το ναζιστικό πραξικόπημα με τη συμμετοχή και την οργάνωση από τον πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ (που παραβίασε την διεθνή νομιμότητα) ο λαός της Κριμαίας δεν ήθελε να περάσει κάτω από τη ναζιστική εξουσία και με το δημοψήφισμα αποκατέστησε τη διεθνή νομιμότητα για την περιοχή της Κριμαίας και αποδεσμεύτηκε από τη ναζιστική εξουσία που κατέλαβε το Κίεβο. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ρωσία όπου ανήκε για αιώνες.

Συνεπώς οποιαδήποτε επίθεση και κατηγορία κατά του λαού της Κριμαίας και όσων υποστηρίζουν αυτή την απόφαση του λαού της Κριμαίας να αποδεσμευθεί από την ναζιστική εξουσία των πραξικοπηματιών του Κιέβου, αποτελεί έμπρακτη υποστήριξη και εκθειασμό ενός «προϊόντος» ναζιστικής ισχύος που ήταν το πραξικόπημα και η κατάληψη της εξουσίας στο Κίεβο. Αυτό που έγινε στην μέχρι πρόσφατα «κατεχόμενη» Κριμαία, δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα για το πώς θα μπορούσε να κινηθεί για το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και την κατεχόμενη Βόρεια Ήπειρο.

Τα προαναφερθέντα χρειάζεται να είναι γνωστά για να οριοθετηθεί σε κάποιο βαθμό το τμήμα της Διεθνούς νομιμότητας και των εθνικών θεμάτων που σχετίζεται με την αντιρωσική εκστρατεία που κατασκευάστηκε όπως προαναφέραμε.

Σχετικά με όσα επιχειρηματικά, επιστημονικά και άλλα προγράμματα και πρωτοβουλίες αναφέραμε στην προηγούμενη επιστολή ότι έχουν παγώσει ή ακυρωθεί λόγω της αντιρωσικής και ανθελληνικής επίθεσης, που εξακολουθεί ακόμη και σήμερα και τα οποία προωθούνταν από το Κέντρο που ιδρύθηκε από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, Αγίας Πετρούπολης και το Ρώσικο Σπίτι, θα μπορούσαν τώρα να προωθηθούν από το Κέντρο, αρκεί οι ρατσιστικές και ανεύθυνες κραυγές, που ακούστηκαν μέχρι και την προεκλογική περίοδο κατά της ελληνορωσικής συνεργασίας όπως προχωρούσε, να μην επηρεάσουν το δημοτικό συμβούλιο. Η πρόσφατη συγκοινωνιακή αποκοπή της Σαμοθράκης προσδίδει σε κάποια από αυτά τον χαρακτήρα του επείγοντος.

Θα τονίσουμε και μία άλλη παράμετρο διότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα επιχειρηματικά διαπλεκόμενα συμφέροντα να ενίσχυσαν και να ενισχύουν την αντιρωσική υστερία, ώστε να αντικαταστήσουν τους σημερινούς φορείς προώθησης της ελληνορωσικής συνεργασίας, αφού η λασπολογία είχε «αφήγημα» είτε ότι η επιχειρηματική και πολιτιστική δράση και οι προοπτικές (που πάγωσαν από την επίθεση) ήταν εργαλείο ρωσικής επιρροής είτε (στον αντίποδα) ότι δεν έγινε τίποτα σε κανένα τομέα παρά μόνο κάποιοι «χοροί και τραγούδια»: ό,τι πιάσει σε όποιους πιάσει. Η εξουθένωση και/ή συκοφάντηση των σημερινών φορέων θα επέτρεπε σε τέτοια συμφέροντα να εκμεταλλευτούν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που πάγωσε η αντιρωσική και ανθελληνική εκστρατεία και να αντικαταστήσουν τους σημερινούς φορείς. Αυτή θα ήταν επιβράβευση της διαπλοκής και διαφθοράς και επιχειρηματική εγκαθίδρυσή τους στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και οδός για να «μολύνουν» την ρωσική επιχειρηματικότητα από την διαπλοκή και διαφθορά που οι ίδιοι έχουν.

Επαναλαμβάνουμε το αίτημα της πρώτης επιστολής για την τοποθέτηση κάθε δημοτικού συμβούλου και ελπίζουμε η παρούσα ενημέρωση να ήταν χρήσιμη.

Με τιμή,
[Υπογραφή]
Ευάγγελος, (Βάκης) Τσιομπανίδης,
Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια