GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τους «έκαψε» ο Λύρατζης. Θα πληρώσουν από την τσέπη τους το ταξίδι στις Βρυξέλες

Είχαν σίγουρη την συγκατάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου;


Είχαν σίγουρη την συγκατάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου;

Ο Πασχάλης Λύρατζης πιστός στην δέσμευσή του απέναντι στους Ξανθιώτες, για μία ακόμη φορά κατά την διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Παρασκευής φέρθηκε έντιμα και ξεσκέπασε με ερωτήσεις του μία παρανομία της Διοικούσας παράταξης.

Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο αφορούσε το ταξίδι που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννης Μπούτος στις Βρυξέλλες με την ειδική σύμβουλο του Δημάρχου κ. Χατζογλίδου και υπαλλήλους του Δήμου Ξάνθης στις 6/10/2019, χωρίς την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά με την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής που δεν αρκούσε ωστόσο και δεν ήταν και νόμιμο φυσικά. Μάλιστα κατά την διάρκεια της συζήτησης προέκυψε ότι τα έξοδα του ταξιδιού που όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν ότι ήταν απαραίτητο να γίνει γιατί ο δήμος Ξάνθης θα είχε οφέλη από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, αλλά έπρεπε να τηρηθεί η νομιμότητα που δεν είναι άλλη από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, τονίζοντας όλοι, με πρώτον τον Πασχάλη Λύρατζη ο οποίος «τσίμπησε» το όλο θέμα.

Αντικρούοντας την δικαιολογία του δημάρχου Τσέπελη και του προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Μπούτο ότι αιτία που δεν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο η έγκριση ενώ είχε πάρει την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής ήταν η αναβολή του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου λόγω απαρτίας και αυτό αντικρούστηκε από τον Πασχάλη Λύρατζη λέγοντας ότι λόγω του επείγοντος και της αναγκαιότητας του ταξιδιού στις Βρυξέλες όπου και θα αναζητούνταν προγράμματα για τον δήμο, θα μπορούσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο όπου καμία παράταξη δεν είχε πρόβλημα να εγκρίνει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και το ταξίδι στις Βρυξέλες, να πληρωνόταν από τον προϋπολογισμό του δήμου κάτι που με την τοποθέτηση του Πασχάλη Λύρατζη συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις.

Το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία και ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ με ψήφους 12-11
Κατά ψήφισαν οι 3 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Λύρατζη και οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Δημαρχόπουλου συν τον δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ κ. Βογιατζή. Υπέρ ψήφισαν οι 10 της παράταξης Τσέπελη και ο ανεξάρτητος πλέον Χασάν Ογλού Φερτούν που είναι ξεκάθαρο ότι πλέει ολοταχώς προς την παράταξη του Μ. Τσέπελη αν του το επιτρέψουν οι, σύμφωνα με πληροφορίες δικαστικές του περιπέτειες.

Τελικό αποτέλεσμα; Το δημοτικό συμβούλιο είπε ΟΧΙ στο ταξίδι του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννη Μπούτου και των λοιπών μελών με ψήφους 12-11.

Κάτι που σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένοι αυτοί που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο ταξίδι να το πληρώσουν από την τσέπη τους τα έξοδα. Σημειώνεται ότι οι παρατάξεις Σάββα Μελισσόπουλου, Γιάννη Παπαχρόνη και Χατζηθεοδώρου ψήφισαν λευκό στο συγκεκριμένο θέμα και παρών ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Δημαρχόπουλου Ματθαίος Σαββίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια