GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Απόστολος Αβδελάς: Να στελεχωθεί επαρκώς το ΠΡΟΚΕΠΑ Ξάνθης

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εθνικής Αμύνης κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, κατέθεσε ο βουλευτής Α...

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εθνικής Αμύνης κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, κατέθεσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Αβδελάς, σχετικά με την υποστελέχωση του ΠΡΟΚΕΚΑ Ξάνθης.

Ο Υπουργός ρωτά ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να στελεχωθεί επαρκώς το ΠΡΟΚΕΚΑ Ξάνθης και να διαφυλαχτεί η εύρυθμη λειτουργία του και η ακεραιότητα του έμψυχου δυναμικού του.

Αναλυτικά η ερώτηση:
Τα πράγματα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο για την Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης και το λιγοστό προσωπικό της, επειδή από τα μέσα Ιουλίου 2019 δέκα αστυνομικοί διατάχτηκαν να επιστρέψουν στις «μάχιμες» οργανικές τους θέσεις στην Αθήνα, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των αστυνομικών του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στην Ξάνθη στο 50% του προσωπικού που θα έπρεπε να υπάρχει αναλογικά με τον αριθμό των μεταναστών που κρατούνται.


Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Νομού Ξάνθης κ. Νίκου Γουναρίδη, εξαιτίας της τραγικής μείωσης του προσωπικού είναι πολύ δύσκολο το ΠΡΟΚΕΚΑ να λειτουργήσει, να διαφυλαχτεί η ασφάλεια του προσωπικού καθώς και η ασφάλεια των κρατουμένων.
Aναμένεται να αφιχθούν και άλλοι μετανάστες στο ΠΡΟΚΕΚΑ επιτείνοντας ακόμη περισσότερο τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα της υποστελέχωσης του.
Κατόπιν τούτων ερωτάστε κ. Υπουργοί Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε να στελεχωθεί επαρκώς το ΠΡΟΚΕΚΑ Ξάνθης και να διαφυλαχτεί έτσι η εύρυθμη λειτουργία του και η ακεραιότητα του έμψυχου δυναμικού του;

Απόστολος Αβδελάς
Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης- Ελληνικής Λύσης


Δεν υπάρχουν σχόλια