GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου και … παραλειπόμενα

Ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης το βράδυ της Παρασκευής όπου ο δήμαρχος έκανε αναφορά στις γιορταστικές εκδηλώσε...


Ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης το βράδυ της Παρασκευής όπου ο δήμαρχος έκανε αναφορά στις γιορταστικές εκδηλώσεις των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της Ξάνθης ευχαριστώντας όσους από τους θεσμούς συμμετείχαν.

Τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Χ. Δημαρχόπουλος ο οποίος έκανε αναφορά στην σωτήρια παρέμβαση του Π. Λύρατζη που στην κυριολεξία έσωσε ένα παιδάκι δίνοντας του τις πρώτες βοήθειες.

Ο πρώην Δήμαρχος εξήρε την πρωτοβουλία του πρώην συμμάχου του στην διοίκηση του δήμου «τω καιρώ εκείνο», μιλώντας με τα καλλίτερα λόγια για τον Π. Λύρατζη.

Μάλλον αλλάζουν οι καιροί και όλοι αναζητούν συμμαχίες. Βέβαια όσο ο Χ. Δημαρχόπουλος όταν ήταν στην διοίκηση του δήμου δεν πρόσεξε τα στελέχη του με αποτέλεσμα να βρίσκονται άξια και ικανά στελέχη όπως ο Πασχάλης Λύρατζης πολιτικά αντίπαλοι και εκτός της δικής του παράταξης που κακά τα ψέματα αν δεν διέλυε την παράταξη του τώρα θα ήταν δήμαρχος και πάλι.

Θα μπορούσε να αναγνωσθεί η πρωτοβουλία και τα καλά λόγια του πρώην δημάρχου ως χείρα φιλίας προς την παράταξη του Π. Λύρατζη γιατί προφανώς αντελήφθη, λίγο αργά βέβαια, ότι πολλοί συνδυασμοί από την αντιπολίτευση, παίζουν ο καθένας το δικό του βιολί.

Όλοι αναζητούν τελικά συμμαχίες πλην της διοίκησης Τσέπελη όπου παρόλη την πανωλεθρία που έπαθε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με τα περισσότερα θέματα να κινδυνεύουν να μην περάσουν και άλλα να μην περνούν.

Μήπως η διοίκηση Τσέπελη νομίζει ότι δίνοντας οφίτσια κερδίζει συμμαχίες;

Απ’ ότι φαίνεται, δεν είναι όλα «οφίτσια» και αντιμισθίες αφού αρκετοί είναι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο που θέλουν το καλό της πόλης όπως π.χ. ο Πασχάλης Λύρατζης.

Το ΚΑΚΌ ΜΕ ΤΟΝ Πασχάλη Λύρατζη είναι ότι θέλει το καλό της πόλης, απαιτώντας την νομιμότητα και αυτό μάλλον είναι κομματάκι δύσκολο για πολλούς που ασκούν διοίκηση στον Δήμο.

Στην συνέχεια ο Γιάννης Παπαχρόνης δήλωσε και επίσημα ότι η ανοχή προς την διοίκηση του Δήμου έλαβε τέλος και από σήμερα θα δει ο … δήμαρχος.

Ο Γιάννης Παπαχρόνης θα τελείωνε την ανοχή του προς την διοίκηση του δήμου αλλά … ήταν οι γιορτές και τα πανηγύρια όπου και δεν ήθελε να χαλάσει το κλίμα. Από και πέρα όμως … θα σας … δείξω εγώ.

Όσο για τον Χατζηθεοδώρου πιστός στις ιδεοληψίες του, πρότεινε ο δήμος Ξάνθης να κάνει ένα ψήφισμα για την εξόρυξη του χρυσού στην Ροδόπη, θαρείς και έλυσε τα βάσανα της Ξάνθης, όπως το ΚΚΕ που φωνάζει για τον πόλεμο της Συρίας ενώ καθημερινά οι Έλληνες πεθαίνουν από την πείνα, την εγκληματικότητα, την έλλειψη της υγείας και την ανύπαρκτη παιδεία.

Ξαναγυρνάμε στην πρόταση Χατζηθεοδώρου ο οποίος σώνει και καλά θέλει ψήφισμα για τον χρυσό.

Αντί όλοι μαζί να πιέζουν την κυβέρνηση να βάλλει δικλείδες ασφαλείας στην λειτουργία του Χρυσορυχείου μπας και δει κανένα μεροκάματο ο λαουτζίκος που τόσο κόπτονται αριστεροί και προοδευτικοί, αυτοί τον χαβά τους και κει επάνω έπεσε η ανεξαρτητοποίηση του κ. Φερντούν ο οποίος παρά την ανεξαρτητοποίηση του δεσμεύθηκε μέσω της επιστολής που ανάγνωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου ότι θα παλεύει για το καλό του … τόπου και μιας και μιλάμε για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου μάλλον τα έκανε λίγο μπάχαλο και η διαφορά φάνηκε όταν ανέβηκε στην έδρα και στην θέση του προεδρεύοντος ο Ματθαίος Σαββίδης.

Ο οποίος Ματθαίος Σαββίδης, άνθρωπος της επιστήμης και της «πιάτσας», κατάφερε μέσα στο μισάωρο να περάσει δύο θέματα ενώ ο κανονικός πρόεδρος Γιάννης Μπούτος χρειάστηκε δύο ώρες επιτρέποντας να μετατραπεί η αίθουσα σε χάβρα των Ιουδαίων χωρίς αφορμή κι αιτία. Βέβαια, αξίζει να τονίσουμε ότι με το που ξεκίνησε την συνεδρίαση παρακάλεσε τους δημοσιογράφους, ευγενικά αυτή την φορά, δεν έστειλε κάποιον υπάλληλο να απαιτήσει να κατέβουν οι δημοσιογράφοι από τα έδρανα των δημοτικών συμβούλων, θαρρείς και θα τους τα φάνε, η πρώτη του πρόταση ήταν. «Παρακαλώ τους δημοσιογράφους να καθίσουν εκτός εδράνων των δημοτικών συμβούλων».

Άρα το πρόβλημα του Γιάννη Μπούτου δεν είναι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά να μην καθίσουν στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων οι δημοσιογράφοι.

Δηλαδή εκτός από Τσεπελοφύλακας ο πρόεδρος, έγινε και … εδρανοφύλακας.
Άφερημ.


Δεν υπάρχουν σχόλια