GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ξεκίνησε η ακαδημαϊκή χρονιά για το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Αλεξανδρούπολη

Με τις καλύτερες προδιαγραφές και 8 ειδικότητες, ξεκίνησε η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά για το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισ...


Με τις καλύτερες προδιαγραφές και 8 ειδικότητες, ξεκίνησε η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά για το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Αλεξανδρούπολη.

Το εκπαιδευτικό μας ίδρυμα υποδέχθηκε φέτος συνολικά 278 σπουδαστές, εκ των οποίων οι 216 πρωτοετείς και οι 62 δευτεροετείς, από όλο τον Νομό Έβρου αλλά και από την Ροδόπη.

Η ανανέωση του εκπαιδευτικού προσωπικού με νέους επιστήμονες, δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές να επιλέξουν ανάμεσα σε σύγχρονες ειδικότητες με επαγγελματική προοπτική, η πλειοψηφία των οποίων δεν συναντάται σε όμορα ΙΕΚ.

Στο ΔΙΕΚ Αλεξανδρούπολης σχηματίστηκαν τα τμήματα:
· Τεχνικός Δασικής Προστασίας
· Δημοσιογραφίας, Συντακτών και Ρεπόρτερ
· Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ
· Βοηθός Εργοθεραπείας
· Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
· Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

Πρόκειται για ειδικότητες με ζήτηση, άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στην τοπική -κι όχι μόνο- αγορά εργασίας αλλά και «φρέσκιες», κριτήρια στη βάση των οποίων προτάθηκαν από την Διοίκηση του ΔΙΕΚ στο Υπουργείο Παιδείας.

«Νόημα στη δουλειά μας δίνουν μόνο αυτοί που κάθονται απέναντί μας, οι μαθητές μας, στους οποίους και λογοδοτούμε», επισήμανε ο Διευθύντρια της δομής εκπαίδευσης Άννα Δεβρένη κατά τη διάρκεια της πρώτης ενημερωτικής συνάντησης με τους εκπαιδευτικούς.

Η διαδικασία επιλογής των διδασκόντων ολοκληρώθηκε ομαλά, ενώ η κατανομή των ωρών διδασκαλίας έγινε με βάση τις αρχές της αναλογικότητας και της διαφάνειας και από την 1η Οκτωβρίου το πρώτο κουδούνι ακούστηκε και οι αίθουσες πλημμύρισαν και πάλι με γνώση.

Οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να οργανώνουν το διάβασμά τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-class, ενώ η εκπαιδευτική εμπειρία στα εργαστηριακά μαθήματα εμπλουτίζεται με τις κατάλληλες τεχνολογικές υποδομές.

Η Διοίκηση του ΔΙΕΚ παραμένει στη διάθεση σπουδαστών και διδασκόντων για την επίλυση οποιουδήποτε ζητήματος, με στόχο την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τη φετινή σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από επαγγελματίες, εκδηλώσεις, ημερίδες, εκπαιδευτικές εκδρομές και ρεπορτάζ, γιατί στο ΔΙΕΚ Αλεξανδρούπολης η μάθηση δεν περιορίζεται σε 4 τοίχους.

Καλή χρονιά με συνέπεια και όρεξη για το νέο και διαφορετικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια