GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνάντηση στο Φανάρι του Θ. Καράογλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Φανάρι με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος τον υποδέχθηκε ιδιαίτερα θερμά, εί...


Κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Φανάρι με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος τον υποδέχθηκε ιδιαίτερα θερμά, είχε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Η συνάντηση αφορούσε τη διευθέτηση των λεπτομερειών ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Προκαθήμενου της Ορθοδοξίας στο Άγιο Όρος και τη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 19-22 Οκτωβρίου 2019.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε την ευλογία του στον Υφυπουργό Εσωτερικών, συγχαίροντάς τον για την ανάληψη των νέων καθηκόντων και του ευχήθηκε “κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει για το καλό της Μακεδονίας και της Θράκης”.

Ο κ. Καράογλου ανέπτυξε στον Παναγιώτατο τις πολιτικές παρεμβάσεις που υλοποιεί για την οικονομική ανάταση και ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις ενέργειες που λαμβάνουν χώρα ώστε η Μακεδονία και η Θράκη να μετεξελιχθούν σε έναν φιλικό τόπο προσέλκυσης επενδύσεων με απώτερο σκοπό τη δημιουργία νέων και σταθερών θέσεων εργασίας.

Επίσης, προσκάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί το Διοικητήριο, κατά τις ημέρες της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, ενώ την Κυριακή (22/9) ο Υφυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Φωκά Μεσαχώρου της Κωνσταντινούπολης, στην οποία χοροστάτησε ο Παναγιώτατος.


Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου τόνισε τα εξής: “Είχα τη ευλογία να γίνω δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Έδρα της Ορθοδοξίας και να του εκφράσω το θαυμασμό και την εκτίμησή μου για το μοναδικό έργο που επιτελεί. Με το παράδειγμά του διδάσκει την αγάπη, την υπομονή και τη θυσία.

Ανταλλάξαμε απόψεις για τις αισιόδοξες προοπτικές που αναπτύσσονται στην ελληνική οικονομία, για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, όπως επίσης και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Παράλληλα, με αφορμή την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Οκτώβριο, τον προσκάλεσα -εφόσον το επιτρέπει το πρόγραμμά του- να επισκεφθεί το Διοικητήριο και τις υπηρεσίες του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς, ώστε με το λόγο του να μας καθοδηγήσει πνευματικά στον αγώνα που δίνουμε για να κάνουμε τους Βορειοελλαδίτες να αισθανθούν και πάλι υπερήφανοι για τον τόπο τους”.


Δεν υπάρχουν σχόλια