GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Το λάθος που κάνουμε με το βούρτσισμα των δοντιών μας και μας τα καταστρέφει!

Η στοματική υγιεινή είναι πολύ σημαντική. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και η καθημερινότητα πιεστική, παρόλα αυτά ελάχιστα είναι τα λεπτά ...


Η στοματική υγιεινή είναι πολύ σημαντική. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και η καθημερινότητα πιεστική, παρόλα αυτά ελάχιστα είναι τα λεπτά που απαιτούνται για να δώσουμε στη στοματική μας φροντίδα την προσοχή που της αξίζει.
Το βούρτσισμα των δοντιών γίνεται εντελώς μηχανικά και απίστευτα γρήγορα.

Σύμφωνα με έρευνες σχεδόν ποτέ δεν βουρτσίζουμε τα δόντια μας για πάνω από ένα λεπτό ενώ θα έπρεπε να το κάνουμε τουλάχιστον για 2 με 3 λεπτά για να καθαρίσουμε όλες τις επιφάνειες.

Συχνά αναρωτιόμαστε πότε είναι προτιμότερο να πλένουμε τα δόντια μας. Το πρωί με το που ξυπνάμε ή μετά το πρωινό;

Και υπάρχει περίπτωση να χαλάσουμε τα δόντια μας με έναν από τους δύο τρόπους;

Ο οδοντίατρος και εκπρόσωπος του American Dental Association, Julius N. Manz έδωσε την απάντηση στο Popsugar.

Είτε βουρτσίζεις τα δόντια σου πριν είτε μετά το πρωινό, δεν έχει κάποια διαφορά όσον αφορά στη στοματική υγιεινή. Ωστόσο, ο ίδιος προτείνει μια ώρα μετά το κάθε γεύμα, ειδικά όταν τρως κάτι όξινο.

Οι όξινες τροφές όπως ο χυμός πορτοκαλιού το πρωί μπορεί να μαλακώσουν το σμάλτο των δοντιών, το σκληρό εξωτερικό κέλυφος που λειτουργεί σαν εμπόδιο ενάντια στα βακτήρια και κάνει τα δόντια μας πιο λευκά.

Μάλιστα, το να βουρτσίζεις τα δόντια σου αμέσως μετά την κατανάλωση όξινων υγρών ή τροφών, μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στα δόντια.

Αν λοιπόν κάθε πρωί πίνεις ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού, ή πλύνε τα δόντια σου πιο πριν ή κάνε το αρκετά αργότερα.

Όποτε και να τα βουρτσίζεις όμως, σιγουρέψου ότι το κάνεις δύο φορές την ημέρα και τουλάχιστον δύο λεπτά.




Δεν υπάρχουν σχόλια