GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νατάσα Γκαρά: «Για τον κ. Θεοχάρη δεν έγινε δα και τίποτα φοβερό το καλοκαίρι στη Σαμοθράκη»

Στις 30 Αυγούστου 2019, μετά και τις απίστευτες εικόνες ντροπής και ταλαιπωρίας στη Σαμοθράκη με τον πολυήμερο αποκλεισμό του νησιού, ...


Στις 30 Αυγούστου 2019, μετά και τις απίστευτες εικόνες ντροπής και ταλαιπωρίας στη Σαμοθράκη με τον πολυήμερο αποκλεισμό του νησιού, 32 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, ζητώντας το αυτονόητο: να μας γνωστοποιηθούν τα μέτρα που θα λάβει η Κυβέρνηση της ΝΔ για την αντιμετώπιση του ακτοπλοϊκού προβλήματος, αλλά και τα μέτρα υποστήριξης και τουριστικής προβολής του νησιού, μετά και την πρωτοφανή δυσφήμηση που υπέστη.

Σήμερα, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, σχεδόν ένα μήνα, δηλαδή, μετά την κατάθεση της ερώτησης, έλαβα την απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό Τουρισμού, κ. Θεοχάρη.

Με ιδιαίτερη έκπληξη, διαπίστωσα στο απαντητικό κείμενο να αναφέρονται τα εξής:
«Κατά τη διάρκεια έλλειψης ακτοπλοϊκής σύνδεσης, όλα τα Γραφεία του ΕΟΤ εξωτερικού παρακολούθησαν τον επικοινωνιακό αντίκτυπο των γεγονότων και διαπίστωσαν πως δεν υπήρξε πουθενά αρνητική δημοσιότητα με μοναδική εξαίρεση τον ρουμανικό Τύπο. Ως εκ τούτου, τα γεγονότα δεν επηρέασαν παρά ελάχιστα το τουριστικό προϊόν της χώρας, καθώς το Υπουργείο Τουρισμού βοήθησε με όλα τα δυνατά μέσα τους Ρουμάνους υπηκόους, και η υπουργός εξωτερικών της Ρουμανίας απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη».

Δεν υπήρξε λοιπόν «αρνητική δημοσιότητα» για τη Σαμοθράκη υποστηρίζει, ο κ. Θεοχάρης, σύμφωνα και με τα γραφεία του ΕΟΤ εξωτερικού, με εξαίρεση τη Ρουμανία που υπήρξαν κάποια «μικροπροβληματάκια». Άρα να υποθέσουμε ότι το θέμα της Σαμοθράκης θεωρείται λήξαν και δε χρήζει άλλων μέτρων και πολιτικών στήριξης.
Αναρωτιέμαι αν ο αρμόδιος Υπουργός έχει πραγματική εικόνα για τα προβλήματα και τις ανάγκες της Σαμοθράκης, κι αν η απάντησή του μπορεί να εκληφθεί ως υπεύθυνη στάση Υπουργού.

Ο κ. Θεοχάρης δείχνει ανίδεος και αδιάφορος, ενώ δεν έχει επισκεφθεί ακόμη ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και κάποιο άλλο Κυβερνητικό κλιμάκιο το νησί, 1,5 μήνα μετά τα γεγονότα. Αντιθέτως, κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βρεθεί 2 φορές στο νησί, συζητώντας με τους κατοίκους προβλήματα και προτάσεις για λύσεις που μπορούν να δοθούν.

Η στάση του Υπουργού δείχνει εμπαιγμό προς τους κατοίκους, όταν οι ίδιοι αγωνιούν για το μέλλον τους. Οι επαγγελματίες του νησιού υπέστησαν απίστευτη οικονομική ζημιά της τάξης του 50% και 60%, και αναμένουν να ανακοινωθούν μέτρα οικονομικής και θεσμικής φύσεως για την ενίσχυσή τους. Αντ’ αυτού, μαθαίνουν από τον κ. Θεοχάρη ότι δεν υπήρχαν αρνητικές επιπτώσεις, ενώ δεν υπάρχει μέχρι αυτήν την στιγμή καμία σοβαρή πρωτοβουλία στήριξης και προβολής της Σαμοθράκης.

Παράλληλα, ο Υπουργός Τουρισμού, ο οποίος προφανώς αγνοεί τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, αναφέρεται σχεδόν εμμονικά στη Ρουμανία και τους Ρουμάνους bloggers που θα φέρει «να σώσουν την κατάσταση», λες και δεν υπήρχαν επισκέπτες της Σαμοθράκης από αλλού, λες και δεν υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια προς το νησί της Φτερωτής Νίκης ένα ισχυρό εγχώριο τουριστικό ρεύμα που είδε να εκτυλίσσονται φοβερά πράγματα στο νησί, στην καρδιά μάλιστα της τουριστικής περιόδου.

Αλήθεια, κ. Θεοχάρη, κ. Υπουργέ, για όλα αυτά τα ανοιχτά ζητήματα, τι θα κάνετε;
Θα πείτε και για αυτά ότι «δεν υπήρξε πουθενά αρνητική δημοσιότητα»;

Η Βουλευτής Έβρου
Γκαρά Αναστασία


Δεν υπάρχουν σχόλια