GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τα τοπικά προϊόντα σε πρώτο πλάνο

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΙΑ


ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΙΑ

Σε μία προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών προϊόντων του νομού, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου της Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνεια και ο αγιασμός της έκθεσης των τοπικών προϊόντων στο γήπεδο του ΑΟΞ το απόγευμα της Κυριακής χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου μετά της ακολουθίας του.

Το παρών έδωσαν παραγωγοί της περιοχής και η τοπική πολιτική, θρησκευτική και υπηρεσιακή ηγεσία της Ξάνθης καθώς και ο επιμελητηριακός κόσμος της Ροδόπης και του Έβρου.

Εδώ θα πρέπει να επαινεθεί η προσπάθεια του Επιμελητηρίου γιατί δίνει την δυνατότητα σε παραγωγούς να εκθέσουν την δουλειά τους.

Είναι η δεύτερη προσπάθεια του ΕΒΕ Ξάνθης να στηριχθεί η τοπική επιχειρηματικότητα.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης μετά το πέρας του τελετουργικού πρότεινε η συγκεκριμένη έκθεση που γινόταν για δεύτερη χρονιά, θα μπορούσε ίσως να λάβει μόνιμο χαρακτήρα και σε δικό της χώρο.

Μ. Τσέπελης: Θα στηρίξουμε ως δήμος αυτήν την προσπάθεια
Ακολούθως τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα συνδράμει και αυτός ως δήμος να γίνεται ακόμη και συνδιοργάνωση σε κατάλληλο χώρο και κάθε χρόνο.
Ευχήθηκε καλή επιτυχία στην έκθεση.

Γ. Τσιτιρίδης. Δήμαρχος Αβδήρων
Τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης ευχήθηκε να γίνει θεσμός η συγκεκριμένη έκθεση και τόνισε ότι στην πρόταση του σεβασιοτάτου θα μπορούσε και ο δήμος Αβδήρων να συμμετέχει τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις του δήμου εξάγουν προϊόντα στο εξωτερικό όπως κρασιά, ελαιόλαδο κ.α.

Χριστόδουλος Τοψίδης πρόεδρος επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην ΠΑΜΘ Χ. Τοψίδης, ως επικεφαλής των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έκανε αναφορά και στις παραγωγικές επιχειρήσεις της ΑΜΘ και αιτιολόγησε την παρουσία του στην έκθεση των τοπικών προϊόντων λέγοντας ότι συμμετέχουν επιχειρήσεις από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με σκοπό την εξωστρέφια. Έκανε αναφορά στο Επιμελητήριο της Ξάνθης λέγοντας ότι είναι ένα από τα πιο ενεργά και δραστήρια επιμελητήρια της Χώρας.

Χαρακτήρισε τον παραγόμενο πλούτο ως διαμάντια της ΑΜΘ που πρέπει να στηριχθούν.
Κάλεσε όλους τους θεσμούς να σταθούν στο πλάι των παραγωγών και επεσήμανε το γεγονός ότι λόγω της οικονομικής κρίσεις οι καταναλωτές έκαναν μία στροφή στα τοπικά προϊόντα. Και συνεχάρη τους παραγωγούς που παρόλο τον κόπο και τις δυσκολίες, έχουν την δύναμη να στέκονται όρθιοι.

Μίλησε για την ευκαιρία να μείνουν οι επιστήμονες στον τόπο και με καινοτόμες προτάσεις να στηρίξουν την παραγωγή. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στην έκθεση και δεσμεύθηκε ότι την πρόταση του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης για έναν χώρο μόνιμης έκθεσης των τοπικών προϊόντων θα την φέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς συζήτηση.

Στέλιος Μωραίτης:Πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης
Τέλος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σ. Μωραΐτης που έκανε αναφορά στην εναλλαγή των πολιτικών προσώπων στην ηγεσία του τόπου λόγο της εκλογικής αναμέτρησης, ευχήθηκε καλή επιτυχία, ξεκαθαρίζοντας ότι στο επιμελητήριο δεν ενδιαφέροντα για τα πολιτικά πρόσωπα αλλά η ικανότητα αυτών να στηρίξουν το επιχειρείν, τονίζοντας ότι η περιοχή δεν έχει άλλα περιθώρια εκτός από τον παραγόμενο πλούτο που καλούνται όλοι οι θεσμικοί φορείς να αναδείξουν για να πάει μπροστά ο τόπος.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παραχώρηση χώρου στις υπηρεσίες προστασίας του πολίτη της Ξάνθης, τονίζοντας ότι είναι ανάγκη για να αναδειχθεί το προσφερόμενο στην κοινωνία έργο τους.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ μιλώντας για τους εκθέτες τους αποκάλεσε ήρωες γιατί στέκονται στα πόδια τους χωρίς καμία συνδρομή από το κράτος και κάλεσε την τοπική πολιτική ηγεσία να στηρίξει τις προσπάθειες των παραγωγών του νομού.

Ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας και η είσοδος των επισκεπτών της έκθεσης.












Δεν υπάρχουν σχόλια