GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έχει το παιδί σας πρόβλημα με κάποιον καθηγητή στο σχολείο; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Τα εφηβικά, σχολικά χρόνια είναι δύσκολα. Τα παιδιά βιώνουν πολλές και σημαντικές αλλαγές οι οποίες συμπίπτουν με τις πολλές απαιτήσει...


Τα εφηβικά, σχολικά χρόνια είναι δύσκολα. Τα παιδιά βιώνουν πολλές και σημαντικές αλλαγές οι οποίες συμπίπτουν με τις πολλές απαιτήσεις του σχολείου. Ταυτόχρονα, καλούνται να αποφασίσουν για την επαγγελματική τους πορεία.

Το βάρος και οι απαιτήσεις είναι πολλές, έτσι είναι σύνηθες να εμφανίζεται μια καμπή στη σχολική απόδοση των παιδιών, ειδικά τις χρονιές που πρέπει να προσπαθήσουν πάρα πολύ και να αποδώσουν τα μέγιστα.

Η απόδοση των παιδιών σε αυτή την κρίσιμη ηλικία, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Από την ψυχοσύνθεσή τους και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την πίεση, από το κατά πόσο έχουν κατασταλάξει στο μελλοντικό τους επάγγελμα, από τη σωματική τους αντοχή στις ώρες μελέτης που απαιτούνται και – βεβαίως- από το περιβάλλον, την οικογένεια και τη συμπεριφορά των γονέων.

Αν το παιδί σας έχει «κόντρα» με κάποιον καθηγητή του, αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο τόσο στη βαθμολογία, όσο και στα συναισθήματα του παιδιού προς το σχολείο.

Συζητήστε με το παιδί και ζητήστε να μάθετε τι είναι αυτό που το ενοχλεί στον καθηγητή. Ζητήστε συγκεκριμένες συμπεριφορές και γεγονότα για να καταλάβετε που βρίσκεται η ευθύνη.

Απευθυνθείτε στον καθηγητή, χωρίς να έχετε σκοπό να τον θίξετε και μάθετε τη δική του οπτική στο θέμα.

Αν είστε σίγουροι ότι το πρόβλημα είναι 100% του καθηγητή απευθυνθείτε και σε άλλους γονείς που μπορεί να έχουν τα ίδια θέματα. Όλοι μαζί μπορεί να έχετε καλύτερες λύσεις και αποτελέσματα.

Αν για την «κόντρα» φταίει και το παιδί, ζητήστε του να αλλάξει συμπεριφορά προς τον καθηγητή για να αλλάξει και ο καθηγητής προς αυτό.

Η Νέλλη Θεοδοσίου είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Αμιένης (Γαλλία) και εργάζεται ως ψυχολόγος με ειδίκευση στην ψυχοθεραπεία τόσο ενηλίκων, όσο και παιδιών από το 1990. Έχει δημιουργήσει το χώρο ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής, μαθησιακής υποστήριξης και λογοθεραπείας «Διαλέγεσθαι», όπου σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες του κάθε τομέα, αποσκοπεί στην ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών κάθε ατόμου που απευθύνεται στο κέντρο. Είναι ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Όναρ – μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» και μέλος της «Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής».


Δεν υπάρχουν σχόλια