GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κοιλιοκάκη: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Η κοιλιοκάκη επηρεάζει ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Εάν το έχει το παιδί σας, είναι σημαντικό να το καταλάβετε και να ισ...


Η κοιλιοκάκη επηρεάζει ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Εάν το έχει το παιδί σας, είναι σημαντικό να το καταλάβετε και να ισορροπήσετε τη διατροφική του πρόσληψη.
Σε ποια ηλικία εμφανίζεται η κοιλιοκάκη;
Η κοιλιοκάκη μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία και είναι μια δια βίου κατάσταση. Όσον αφορά την ηλικία διάγνωσης , υπάρχουν δύο κορυφές με μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων: σε παιδιά ηλικίας 1 έως 3 ετών και σε ενήλικες ηλικίας 30 έως 50 ετών.

Δείτε ορισμένες βασικές διατροφικές συστάσεις για παιδιά με κοιλιοκάκη.
– Μην τρώτε προϊόντα που παρασκευάζονται με σπόρους που περιέχουν γλουτένη όπως σιτάρι, σίκαλη ή κριθάρι.

– Δώστε προσοχή στα επεξεργασμένα τρόφιμα. Πολλές από τις εξαιρετικά επεξεργασμένες τροφές μπορούν να περιλαμβάνουν αλεύρι ή άλλα συστατικά που περιέχουν γλουτένη, παρόλο που ίσως δεν μοιάζει με αυτό. Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να τα αποφύγετε εντελώς.

– Να διαβάζετε πάντα τις ετικέτες προσεκτικά.

– Όταν μαγειρεύετε, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τα ίδια μαγειρικά σκεύη που έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή τροφής με γλουτένη. Μη χρησιμοποιείτε το ίδιο λάδι μαγειρέματος κ.λπ.

– Στα εστιατόρια, βεβαιωθείτε ότι διαθέτουν πιάτα χωρίς γλουτένη και ότι ακολουθούν τα σωστά πρότυπα υγιεινής για να αποφύγουν τη διασταυρούμενη μόλυνση.

– Προσπαθήστε να βρείτε εναλλακτικά προϊόντα από τα συνηθισμένα δημητριακά. Για παράδειγμα, δοκιμάστε κινόα, καλαμπόκι, κεχρί και φαγόπυρο.

– Εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, προσπαθήστε να φάτε γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς λακτόζη.

– Βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή ποσότητα βιταμινών και μετάλλων, τρώγοντας φρούτα, λαχανικά και όσπρια.

Εν ολίγοις, αξίζει να σημειωθεί η σημασία της ενημέρωσης από ειδικό για την κοιλιοκάκη, επομένως αυτό δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για την ανάπτυξη του παιδιού σας, ούτε σωματική ούτε κοινωνική.


Δεν υπάρχουν σχόλια