GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το σημείο του σπιτιού που ξεχνάς να οργανώσεις και είναι σημαντικό.

Το σπίτι είναι το προσωπικό μας «κέντρο ελέγχου». Το μέρος όπου το σώμα μας κατοικεί με ασφάλεια.


Το σπίτι είναι το προσωπικό μας «κέντρο ελέγχου». Το μέρος όπου το σώμα μας κατοικεί με ασφάλεια.
Μας προφυλάσσει από εξωτερικούς κινδύνους, μας επαναφορτίζει με ενέργεια όταν αυτή εξαντλείται ενόσω βρισκόμαστε έξω από αυτό, συμβάλλει στην καλύτερη υγεία σώματος και πνεύματος.

Κάθε σημείο του σπιτιού έχει την δική του φιλοσοφία και λογική. Τίποτα δεν θα πρέπει να είναι τυχαία τοποθετημένο σε κάθε δωμάτιο: η σωστή οργάνωσή του εξασφαλίζει μια ποιοτική καθημερινότητα. Ο,τι κι αν χρειαστούμε, ανά πάσα ώρα και στιγμή, θα πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμο.

Σε άρθρο που διαβάσαμε στο Apartment Therapy, αντλήσαμε μια ιδέα που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας και έχει να κάνει με την οργάνωση ενός συγκεκριμένου σημείου στο σπίτι που τις περισσότερες φορές που το χρειαζόμαστε είναι ακατάστατο.

Μέσα από άρθρα, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για την οργάνωση της κρεβατοκάμαρας, της κουζίνας και του μπάνιου: δεν έχουμε, όμως, αναφερθεί στην οργάνωση που πρέπει να έχει το συρτάρι (ή το ντουλάπι) με τα φάρμακα.

Σκεφτείτε λίγο: είναι βράδυ και νιώθετε έντονη αδιαθεσία. Το σώμα μας να καίει από πυρετό και όλα γύρω σας να στροβιλίζονται από την ζαλάδα. Η πρώτη σας σκέψη είναι να ψάξετε για αντιπυρετικό. Ανοίγετε το συρτάρι και βλέπετε διάσπαρτα κουτιά με φάρμακα -που μπορεί να έχουν λήξει-, οδηγίες χρήσης, και άλλα αντικείμενα: και ΟΧΙ αυτό που ψάχνετε.

Μέσα από αυτό το άρθρο, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε την αξία που έχει η οργάνωση αυτού του σημείου στο σπίτι για την υγεία και την ασφάλειά σας.

Πώς να το οργανώσετε κατάλληλα:
1) Αδειάστε όλο το περιεχόμενο και συγκεντρώστε όλα τα φάρμακα σε ένα σημείο.
2) Βάλτε στην άκρη όσα έχουν λήξει ή δεν μπορούν για κάποιο λόγο να χρησιμοποιηθούν πλέον.
3) Οσα φάρμακα απομείνουν ομαδοποιήστε τα. (Τα χάπια δεν θα πρέπει να είναι ανακατεμένα με τα αντισηπτικά, τις γάζες και τα τραύμαπλαστ)
4) Εντοπίστε τις ελλείψεις και καταγράψτε τες. Τι χρειάζεται να προμηθευτείτε άμεσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια