GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Θέση του Επιμελητηρίου Έβρου για την Προάσπιση των Θέσεων των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Η συνεισφορά του κλάδου ιδιωτικής ασφάλισης είναι σημαντική, καθώς συμπληρώνει το κράτος σε θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σ...


Η συνεισφορά του κλάδου ιδιωτικής ασφάλισης είναι σημαντική, καθώς συμπληρώνει το κράτος σε θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σύνταξης. Ως κλάδος πέρα από την κοινωνική του σημασία όπως προαναφέρθηκε, αποτελεί επίσης σημαντικό πυλώνα για την Ελληνική οικονομία. Η συμβολή του σε μεγέθη εκτιμάται σε 12,6 δις. επενδύσεις κεφαλαίων στην Ελληνική αγορά, 3 δις ευρώ αποζημιώσεις και 500 εκατ. ευρώ σε φόρους ετησίως, ενώ παράλληλα προσφέρει 25.000 θέσεις εργασίας.

Oι πρόσφατες εξελίξεις στην μορφή συνεργασίας διαμεσολαβητών και ασφαλιστικής εταιρείας όπως ανατυπώνονται στις νέες συμβάσεις της ΝΝ Hellas, εκτιμούμε ότι διαταράσσουν τις ισορροπίες του κλάδου και θέτουν σε κίνδυνο το επάγγελμα του διαμεσολαβητή.

Την προσεχή Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ της ΚΕΕΕ και της Διοίκησης της ΝΝ για να δοθεί λύση στο ζήτημα που προκύπτει.

Σε περίπτωση αδυναμίας εύρεσης λύσης, την επίλυση του θέματος θα επιμεληθεί όπως δήλωσε, ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομίας και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με την επιστροφή του στην Ελλάδα μετά το ταξίδι του στην Αμερική.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου έπειτα από σχετική ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Έβρου, δήλωσε σχετικά με το ζήτημα:

«Οι διαμεσολαβητές αποτελούν μέλη των Επιμελητηρίων και ως εκ τούτου το Επιμελητήριο Έβρου και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος στηρίζει τα δικαιώματα τους όπως αυτά ρυθμίζονται από το αντίστοιχο νομοθετικό πλαίσιο.

Η θέση μας είναι ευθυγραμμισμένη με την θέση των διαμεσολαβητών που αποτελούν μέλη μας και δεσμευόμαστε να διεκδικήσουμε την εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου. Να τονίσω ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι σε περίπτωση αδυναμίας επίλυσης του ζητήματος στην επικείμενη συνάντηση της ΚΕΕΕ με την διοίκηση της NN Hellas, το ζήτημα θα επιμεληθεί ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομίας και Επενδύσεων»


Δεν υπάρχουν σχόλια