GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Α. Τσίπρας: “Η Κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να λάβει υπόψη της αντιδράσεις των πολιτών της Θράκης για την εξόρυξη χρυσού”

Σε ερώτηση της Δέλτα Τηλεόρασης Θράκης από τον δημοσιογράφο Αντώνη Τελόπουλο για το θέμα που χρυσού απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη ...


Σε ερώτηση της Δέλτα Τηλεόρασης Θράκης από τον δημοσιογράφο Αντώνη Τελόπουλο για το θέμα που χρυσού απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στα πλαίσια της ΔΕΘ.

Ο Αλέξης Τσιπρας, είχε αναφερθεί στο ίδιο θέμα και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται ουσιαστικά να επιδοτήσει την Eldorado για να προβεί στις εξορύξεις του χρυσού. Πιο συγκεκριμένα είπε:

“Θέλουν – το διαβάσαμε στη διαβούλευση για τον αναπτυξιακό νόμο- να επιδοτήσουν με δημόσιο χρήμα τις επενδυτικές δραστηριότητες της Eldorado. Να θέλουν να εκμεταλλευτούν όλο τον ορυκτό πλούτο της χώρας και να θέλουν να εξάγουν το υλικό στο εξωτερικό κι εμείς να τους επιδοτούμε κιόλας”

Ο Αντώνης Τελόπουλος αναφέρθηκε στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και των φορέων σε Έβρο και Ροδόπη κατά της επένδυσης του χρυσού και ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα αν θα εντάξει αυτό το θέμα στην αντιπολιτευτική του ατζέντα και αν στα πλαίσια της αυτοκριτικής του, βάζει και τη μη προβολή των περιβαλλοντικών προθέσεων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τον μη εκσυγχρονισμό του μεταλλευτικού κώδικα, έτσι ώστε τέτοιες επενδύσεις να μην είναι επιδιωκόμενες.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε “στο πλαίσιο της θεσμικής νομιμότητας. Υπήρχε μια σύμβαση με την Eldorado από το 2004 και ζητούσαμε από την εταιρεία να τη σεβαστεί.Το μεγάλο ερώτημα είναι αν μπορεί να συνδυαστεί η παραγωγή της μεταλλευτικής δραστηριότητας με το σεβασμό στο περιβάλλον…. Μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχθεί πως μπορεί να γίνει εξόρυξη χρυσού χωρίς επιπτώσεις στο περιβάλλον” σημείωσε.

Ωστόσο οι εταιρείες εξόρυξης λένε το αντίθετο για να προστατέψουν τα συμφέροντά τους, επεσήμανε.

Επίσης αναφέρθηκε σε αυτό που είπε στην ομιλία του, ότι δηλαδή η Κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει να έχει την πρόθεση και να χρηματοδοτήσει την εξορυκτική δραστηριότητα. “Δεν πρέπει από τη συζήτηση να απουσιάζουν οι απόψεις των φορέων της Θράκης και των πολιτών της. Δεν μπορεί τέτοιες αποφάσεις που αφορούν την υγεία και δημιουργούν εντάσεις να έρχεσαι και να τις αναγγείλεις. Θεωρώ ότι θα πρέπει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να κάτσει στο τραπέζι συζήτησης με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς της Θράκης για το θέμα αυτό. Θεωρώ ότι θα σηκώσει πως άλλες αντιδράσεις και δικαιολογημένα από την τοπική κοινωνία” τόνισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια