GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΟΝΤΕΡ ΜΟΥΜΙΝ: Δεν θα είμαι δήμαρχος των οικονομικών συμφερόντων και των εργολάβων, θα είμαι δήμαρχος των απλών δημοτών

,Δεν θα είμαι δήμαρχος των οικονομικών συμφερόντων και των εργολάβων, θα είμαι δήμαρχος των απλών δημοτών, της μεσαίας τάξης, των ασθενέ...

,Δεν θα είμαι δήμαρχος των οικονομικών συμφερόντων και των εργολάβων, θα είμαι δήμαρχος των απλών δημοτών, της μεσαίας τάξης, των ασθενέστερων, των ηλικιωμένων, των νέων»

«Δεν θα είμαι συνηθισμένος δήμαρχος», είπε στην ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας του Δήμου Ιάσμου ο νέος δήμαρχος Οντέρ Μουμίν. Στην κεντρική πλατεία της Γαλήνης πραγματοποιήθηκε η τελετή μετά τις 7.30 το απόγευμα της Παρασκευής 30 Αυγούστου, στο χωριό όπου η παράταξη του δημάρχου Εμπρός έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό στις δημοτικές εκλογές (70.54%).

Υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου Ιάσμου οδηγήθηκαν στον χώρο της ορκωμοσίας τα νέα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Η πλατεία της Γαλήνης γέμισε από συγγενείς και φίλους των νέων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, καθώς επίσης και πολλοί εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, όπως του στρατού, της μητρόπολης και του Πανεπιστημίου που εκπροσωπήθηκε από τους αντιπρυτάνεις Φώτη Μάρη και Μαρία Μιχαλοπούλου, του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης που εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο του Ιωάννα Χατζηαντωνίου.

Στην ομιλία του ο νέος δήμαρχος Οντέρ Μουμίν έκανε ειδική μνεία στον απερχόμενο δήμαρχος Καδή Ισμέτ, αλλά και αναφορά στον πρώην δήμαρχο Κυριάκο Αμούτζα, που ορκίστηκε σήμερα δημοτικός σύμβουλος. Χριστιανοί και μουσουλμάνοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι ορκίστηκαν στο ευαγγέλιο και στο κοράνι αντίστοιχα, ενώ προηγήθηκαν οι θρησκευτικές τελετές από ιερείς της χριστιανικής θρησκείας και ιμάμηδες της μουσουλμανικής θρησκείας.

Στην ομιλία του ο νέος δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους δημότες που τον τίμησαν με την ψήφο τους, δίνοντας του το ιστορικό ποσοστό του 65,98%, το μεγαλύτερο στην ιστορία του Δήμου Ιάσμου. «Αυτό μας δίνει μία μεγάλη ευθύνη», είπε ο Οντέρ Μουμίν και δήλωσε με έμφαση «δεν θα είμαι ένας συνηθισμένος δήμαρχος, δεν επιδιώκω να γίνω δήμαρχος όλων, δεν θα είμαι δήμαρχος των οικονομικών συμφερόντων και των εργολάβων, θα είμαι δήμαρχος των απλών δημοτών, της μεσαίας τάξης, των ασθενέστερων, των ηλικιωμένων, των νέων, της γενιάς μας και της επόμενης γενιάς. Δεν θα είμαι δήμαρχος των υποκριτών και των συκοφαντών, αλλά θα είμαι δήμαρχος των ειλικρινών, γνησίων, πραγματικών δημοτών». Δεσμεύτηκε καταληκτικά για να εργαστεί για να κάνει καλύτερη την καθημερινή ζωή των δημοτών του Ιάσμου.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί στο δημαρχείο Ιάσμου έγινε η τελετή παράδοσης παραλαβής στη νέα δημοτική αρχή

ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟΦΟΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
Υπενθυμίζουμε ότι με το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλο το νομό Ροδόπης, νικητής στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών για τον Δήμο Ιάσμου αναδείχθηκε ο επικεφαλής της παράταξης "Εμπρός" Οντέρ Μουμίν, αφήνοντας πίσω τον δεύτερο Κυριάκο Αμούτζα. Σε 48 εκλογικά τμήματα και 20.555 εγγεγραμμένους, ψήφισαν 9.338 και 45,43%, έγκυρα 8.931 και 95,64%, άκυρα 219 και 2,35%, λευκά 188 και 2,01%, αποχή 11.217 και 54,57%. Η παράταξη Εμπρός έλαβε 65,98% και 5.893 ψήφους και η παράταξη Όραμα Αναγέννησης του Κυριάκου Αμούτζα έλαβε 34,02% και 3.038 ψήφους.

Απευθυνόμενος στους δημότες του Ιάσμου αργά το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου, υπό καταρρακτώδη βροχή, ο νέος δήμαρχος Οντέρ Μουμίν συνεχάρη καταρχήν τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο και δήλωσε "παρά τις διαφωνίες που είχαμε δηλώνω πρόθυμος και υποχρεωμένος να συνεργαστώ για την ευημερία του Δήμου και της Περιφέρειας".
Επανέλαβε την δέσμευσή του ότι θα λαμβάνουν παροχές ισάξια και ισότιμα όλοι οι οικισμοί και παρότρυνε τους δημότες να κρατήσουν το προεκλογικό φυλλάδιό του, λέγοντας "θα τηρήσουμε πιστά το πρόγραμμά μας και θα έρθουμε με βάση αυτό να απολογηθούμε σε εσάς στο τέλος της προετοιμασίας".

Ειδική μνεία ο Οντέρ Μουμίν έκανε στην πεσμένη γέφυρα του Κομψάτου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η εκλογή του είναι το εισιτήριό του και στις 2 Σεπτεμβρίου 2019 θα είναι στην Αθήνα για την αποκατάσταση της γέφυρας. Σε άλλο σημείο του λόγου του ανέδειξε ότι "από την 1η Σεπτεμβρίου τα λεφτά του Δήμου Ιάσμου δεν θα είναι στην tράπεζα Πειραιώς που πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ άλλου συνδυασμού παραβιάζοντας την αρχή της ουδετερότητας των τραπεζών". Καταφέρθηκε κατά όσων προέδρων πολιτιστικών συλλόγων αναμείχθηκαν με τις εκλογές και τελικά ηττήθηκαν από την επικράτηση του συνδυασμού Εμπρός και τους κάλεσε να παραιτηθούν και να προκηρύξουν εκλογές στους συλλόγους τους, σημειώνοντας "υπό αυτήν την προϋπόθεση η συνεργασία μας θα είναι δεδομένη από 1η Σεπτεμβρίου".

Πενταμελής νομική επιτροπή
Για τον "γνωστό εργολάβο" όπως τον χαρακτήρισε είπε "οι πόρτες μου για σένα θα είναι κλειστές. Δεν έχω σκοπό να εξυπηρετήσω τα συμφέροντα εργολάβων, αλλά έχω ιερό καθήκον να εργαστώ για τον απλό μέσο δημότη Ιάσμου". Τέλος, κάλεσε την οικονομική υπηρεσία του Δήμου να μην προβεί σε καμία πληρωμή στον συγκεκριμένο εργολάβο μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και δήλωσε ότι θα συστήσει πενταμελή νομική επιτροπή που θα διενεργήσει έλεγχο των απευθείας αναθέσεων που έλαβε ο εργολάβος την περίοδο 2010 - 2018 και αν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες. "Εφόσον βρεθεί οτιδήποτε μεμπτό τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη", είπε και πρόσθεσε "η ίδια επιτροπή θα διενεργήσει έρευνα για τα χαμένα 80.000 ευρώ της δημοτικής ενότητας Αμαξάδων με σκοπό να λογοδοτήσουν την δικαιοσύνη άμεση οι υπαίτιοι. Σας διαβεβαιώνω ότι έρχεται πλήρης κάθαρση και διαφάνεια στον Δήμο Ιάσμου".





Δεν υπάρχουν σχόλια