GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αιτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου προς το νέο δήμαρχο Μουμίν Οντέρ

Με αφορμή την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής αρχής στον Δήμο Ιάσμου,ο Πολιτιστικός σύλλογος Ιάσμου εύχεται καλή δύναμη και αποτελεσματικ...


Με αφορμή την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής αρχής στον Δήμο Ιάσμου,ο Πολιτιστικός σύλλογος Ιάσμου εύχεται καλή δύναμη και αποτελεσματική από κάθε πλευράς διοίκηση στον νέο Δήμαρχο,το σύνολο του νέου Δημοτικού συμβουλίου αλλά και τα συμβούλια των κοινοτήτων του Δήμου μας.

Ο σύλλογός μας με μοχλό τον πολιτισμό,είναι αρωγός σε οτιδήποτε συμβάλει στην άνοδο του κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού και βιοτικού επιπέδου της περιοχής μας.
Στα πλαίσια αυτά,το ΔΣ συναντήθηκε με τον νέο Δήμαρχο κ.Μουμίν Οντέρ και τον ενημέρωσε για τα πεπραγμένα του συλλόγου,τις δράσεις του αλλά και την στόχευση για το μέλλον.

Ως ενεργοί πολίτες της κοινωνίας του Ιάσμου και μετά την αποδοχή της πρότασης στη Γενική συνέλευση του Ιανουαρίου,του επιδώσαμε επιστολή με στοχευμένες προτάσεις για θέματα που αφορούν τον Ίασμο και τον σύλλογο,κρίνοντάς τες ως άμεσης προτεραιότητας.

Ο Δήμαρχος αποδέχτηκε με χαρά τις προτάσεις μας και μας διαβεβαίωσε ότι στηρίζει όλες τις δράσεις του συλλόγου μας καθώς είναι ενήμερος και παρακολουθεί το πολιτιστικό γίγνεσθαι του Ιάσμου μέσα από τον σύλλογο.

Συγκεκριμένα οι προτάσεις αφορούν τις εξής παρεμβάσεις :
● Καλλωπισμός των εισόδων του χωριού , με έμφαση στην είσοδο από Εγνατία,ώστε η πρώτη εντύπωση που θα δημιουργείται στους χιλιάδες επισκέπτες-διερχόμενους να είναι θετική για αυτόν τον όμορφο και φιλόξενο τόπο.
● Διάνοιξη του δρόμου προς και από το κέντρο Υγείας,για την ταχύτερη πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών σε αυτό , όποτε παραστεί ανάγκη.
● Δημιουργία τουλάχιστον μίας κεντρικής παιδικής χαράς αντάξιας μιας κωμόπολης.
● Πίεση προς την κατεύθυνση της κατασκευής της πεσμένης γέφυρας
● Ουσιαστική παρέμβαση για το προβληματικό κομμάτι του δρόμου που οδηγεί στο ορεινό καταφύγιο του συλλόγου,έτσι ώστε το καταφύγιο να γίνει πλέον τόπος προσβάσιμος, γεγονός που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα του άρα και την προβολή της φυσικής ομορφιάς του ορεινού μας όγκου (άγρια άλογα ,μετέωρα) .
● Αποκατάσταση των προβλημάτων του Πνευματικού κέντρου με νέες παρεμβάσεις όπως : επέκταση ,φωτισμός ,θέρμανση ,ψύξη,αποδυτήρια,ήχος,κουζίνα κ.α.
Το ιδανικότερο θα ήταν οι παρεμβάσεις να ήταν γενναίες πχ να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο-πρότυπο “πράσινο “κτίριο εξυπηρετώντας και τον Δήμο,αξιοποιώντας και τον εξωτερικό χώρο.
● Xρήση του Παλαιού Δημοτικού σχολείου από τον σύλλογο σε συνεργασία με τον Δήμο,καθώς το συγκεκριμένο κτίριο ανακατασκευάστηκε μετά από πυρκαγιά με χρήματα των Ιασμιωτών και ουσιαστικά ανήκει σε αυτούς και σε αυτούς πρέπει να επιστρέψει.
● Δημιουργία θερινού αμφιθεάτρου σε κεντρικό σημείο, χωρητικότητας περίπου 250 ατόμων, το οποίο θα εξυπηρετεί στην πραγματοποίηση ορισμένων εκδηλώσεων (θέατρο ,συναυλίες ,ομιλίες κ.α).
● Παρέμβαση σε όλα τα κτίρια που στέκουν σαν κουφάρια και αμαυρώνουν την εικόνα του χωριού αναδεικνύοντας την αρχιτεκτονική τους με τον κατάλληλο φωτισμό ή εντάσσοντάς τα σε πρόγραμμα για κάθε είδους χρήση.
● Δημιουργία Πολιτιστικής δομής στον Δήμο,καθώς οι ανάγκες για οργάνωση των υφιστάμενων εκδηλώσεων και δράσεων ξεφεύγουν από τα όρια του εθελοντισμού.
● Χρηματοδότηση όλων των εξόδων μετακίνησης των αποστολών του συλλόγου,πέραν της καθιερωμένης ετήσιας επιχορήγησης ,καθώς το κόστος των λεωφορείων
επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του συλλόγου σε βαθμό που είναι πολλές φορές ανασταλτικός παράγοντας για την συμμετοχή μας σε δράσεις που πραγματοποιούνται εκτός Ιάσμου.

Με εκτίμηση
Το ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια