GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. στις 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 11 πμ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ της ΞΑΝΘΗΣ

Και καταγγελία κατά της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στη συνεδρίαση της 20/9.2019


Και καταγγελία κατά της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στη συνεδρίαση της 20/9.2019

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη η συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης ύστερα από αίτημα της ΕΣΑΚ που κατέθεσε στις 12/9 (πριν από 8 ημέρες!) με θέμα την απεργιακή απάντηση στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση της ΝΔ. Η ΕΣΑΚ τοποθετήθηκε στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου με πρόταση «το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης να καλέσει τα πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού, σε απεργία στις 24 Σεπτέμβρη», με συγκεκριμένο πλαίσιο πάλης, θέση η οποία καταψηφίστηκε. Την ίδια ώρα που έχουν πάρει αποφάσεις το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η ΑΔΕΔΥ καθώς επίσης και δεκάδες δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την χώρα.

Στη συνεδρίαση οι παρατάξεις ΕΚΕ (πρώην ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ πιστή στο ρόλο του κυματοθραύστη της κυβέρνησης, πρότειναν και ψήφισαν απεργία στις 2 Οκτώβρη υπονομεύοντας το απεργιακό κύμα που διαμορφώνεται σε όλη την Ελλάδα, κόντρα στις δεκάδες αποφάσεις που ήδη υπάρχουν, προσπαθώντας να προκαλέσει σύγχυση, να εγκλωβίσει εργαζόμενους, να ματαιώσει την απεργία.
«Έκαναν» ότι συμφωνούν με το πλαίσιο πάλης και ότι κι αυτοί εναντιώνονται στο πολυνομοσχέδιο, αλλά σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΕΚΞ σε τοπικό ΜΜΕ, εξέφραζε την απορία γιατί η κυβέρνηση δεν έφερε το πολυνομοσχέδιο σε συζήτηση με τους «κοινωνικούς εταίρους», λες δεν και δεν ξέρουμε τι έχουν αποφέρει οι «κοινωνικοί διάλογοι» τόσα χρόνια με τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, αλλά και τις ευθύνες της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΕΚΞ, όπου δεν έκαναν τίποτα για να μην περάσει το απεργοργοκτόνο ν/σ του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2018. Άλλωστε για πολλοστή φορά ο Γραμματέας του ΕΚΞ (ΔΑΚΕ), δήλωσε και πάλι ότι οι απεργίες δεν φέρνουν αποτέλεσμα, στην ίδια γραμμή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και του Παναγόπουλου.

Είναι συνειδητοί απεργοσπάστες, τα πλέον σαθρά στοιχεία που λειτουργούν στις πλάτες των εργαζομένων, μόνιμοι στυλοβάτες των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων τους. Δεν ήθελαν ούτε θέλουν την απεργία. Το πρόβλημα τους δεν είναι η ημερομηνία αλλά το περιεχόμενο. Έχουν συμφωνήσει σε όλα με την κυβέρνηση, βρίσκονται στην ίδια όχθη. Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα δεν πρέπει να τους έχουν καμιά εμπιστοσύνη.

Μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη καλούμε όλα τα μέλη των ΔΣ των σωματείων του νομού Ξάνθης να υπερασπιστούν τον ενιαίο απεργιακό αγώνα κόντρα στην ηττοπάθεια, καταδικάζοντας τον συμβιβασμό και την συνδιαλλαγή με την εργοδοσία που καλλιεργούν η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΞ. Να πάρουν αποφάσεις για απεργία στις 24/9, να υπάρξει σχέδιο ενημέρωσης των εργαζομένων, να συμβάλλουμε όλοι στη μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην συγκέντρωση στις 11 πμ στην κεντρική πλατεία.

Το νομοσχέδιο-σκούπα αποτελεί βόμβα καταρχάς για τους όρους δουλειάς των εργαζομένων, παράλληλα επιχειρεί να αφαιρέσει τη δυνατότητα στην διαμαρτυρία, στην κινητοποίηση, στην απεργία, να ακυρώσει το ρόλο και τη λειτουργία των σωματείων.

Να μην περάσει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης - επιχειρηματικών ομίλων!
Να μην περάσει ο απεργοσπαστικός σχεδιασμός της ηγετικής ομάδας στη ΓΣΕΕ και του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ!

Η ανάπτυξη τους τσακίζει τη ζωή μας! Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!
Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. στις
24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 11 πμ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ της ΞΑΝΘΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια