GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



15 προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο χυμός λεμονιού

Ο χυμός του λεμονιού είναι πλούσιος με αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, βιταμίνες B και C, φλαβονοειδή, φώσφορο, κάλιο, υδατάνθρακες, και πτητ...

Ο χυμός του λεμονιού είναι πλούσιος με αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες, βιταμίνες B και C, φλαβονοειδή, φώσφορο, κάλιο, υδατάνθρακες, και πτητικά έλαια. Διαθέτει αντιβακτηριδιακές, αντιικές, και ανοσοποιητικές ιδιότητες
Eνα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί φαίνεται ότι είναι ωφέλιμο για την υγεία μας με πολλούς τρόπους. Διώχνει τις τοξίνες από το σώμα μας, βοηθάει την πέψη, καταπολεμάει τις λιγούρες, διευκολύνει την απώλεια βάρους, και δημιουργεί ένα αλκαλικό περιβάλλον για να ισορροπήσει το pH του σώματος.

Όλες αυτές οι ιδιότητες του χυμού λεμονιού το κάνουν εξαιρετικά χρήσιμο στις παρακάτω καταστάσεις :

Βοηθάει στην θεραπεία της ακμής
Ο χυμός λεμονιού βοηθάει στον μεταβολισμό της όξινης διάθεσης ανακουφίζοντας το σώμα και προφυλάσσοντας από την εκδήλωση της ακμής. Μπορείτε να πλύνετε και το πρόσωπό σας με χυμό λεμονιού.

Καταπνίγει την πείνα και βοηθάει στην απώλεια βάρους
Τα ένζυμα και οι βιταμίνες του λεμονιού ρυθμίζουν το σάκχαρο στο αίμα και οι φυτικές ίνες καταπολεμούν τις λιγούρες. Ο χυμός λεμονιού ακόμη αυξάνει την παραγωγή χολής που βοηθάει την διάσπαση της τροφής κατά την πέψη.

Καθαρίζει τις πέτρες τα νεφρά
Το κάλιο του λεμονιού αυξάνει τα κιτρικά άλατα στα ούρα και προφυλάσσει από την δημιουργία οξαλικών.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Υποστηρίζει το λεμφικό σύστημα, το οποίο λειτουργεί σε σύνδεση με το ανοσοποιητικό για να παγιδεύσει και να μειώσει τις παθογένειες.

Χειρίζεται τις πέτρες της χοληδόχου κύστης
Έρευνες έχουν δείξει οτι ο χυμός λεμονιού κατά την διάρκεια του φαγητού βοηθάει στην μείωση των πόνων που προκαλούν οι πέτρες της χοληδόχου κύστης.

Βοηθάει στην γρίπη και στα κρυώματα
Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό και έχει αντιικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Επίσης:
Βοηθάει στις καταστάσεις Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης
Κάνει τα νύχια πιο σκληρά και χωρίς κηλίδες
Καταπολεμάει τις τροφικές δηλητηριάσεις
Βοηθάει στις περιπτώσεις ινομυαλγίας και εξάντλησης
Μειώνει τις φλεγμονές
Ξεκουράζει του μύες μετά από την άσκηση
Μειώνει την παρουσία ουρικού οξέος στις αρθρώσεις μειώνοντας και τον πόνοι σε καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα.
Βοηθάει στο hangover μετά από κατανάλωση αλκοόλ
Είναι ευεργετικό στις καταστάσεις κολίτιδας. Η κολίτιδα είναι μια ανισορροπία των αλκαλικών και όξινων επιπέδων στο έντερο. Ο χυμός λεμονιού βοηθάει στην εξισορρόπηση του pH και μειώνει την οξύτητα.