GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΑΠΟ 1/10 Στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ακριτική Σταυρούπολη!

«Χαμπάρι» δεν πήρε κανείς! Και τώρα, τι γίνεται με τους εκπροσώπους που έχουμε;


«Χαμπάρι» δεν πήρε κανείς! Και τώρα, τι γίνεται με τους εκπροσώπους που έχουμε;


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αλλά δυστυχώς πολύ αληθινό. Οριστικό είναι το λουκέτο στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ακριτική Σταυρούπολη από 1 Οκτωβρίου του 2019 και αυτήν τη φορά είναι και πολύ δύσκολο να σταματήσει κανείς την αρνητική αυτή εξέλιξη αφού μέχρι σήμερα…κανείς δεν πήρε χαμπάρι γι’ αυτό που πρόκειται να συμβεί και διέρρευσε εντελώς τυχαία από στελέχη υπαλλήλους της Τράπεζας στη Ξάνθη.

Φυσικά αυτή η νέα δυσάρεστη εξέλιξη αποτελεί μια ακόμη ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ για την ανάπτυξη όχι μόνο του οικισμού αλλά και όλης της γύρω περιοχή.

Σημειώνουμε ότι και στο παρελθόν η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς είχε τρεις τουλάχιστον φορές επιχειρήσει να κλείσει το κατάστημα της Σταυρούπολης που τυγχάνει μάλιστα και ιδιόκτητο, ωστόσο χάρις στις δυναμικές και επίμονες προσωπικές παρεμβάσεις του πρώην Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού αυτό είχε αποφευχθεί με αποτέλεσμα τελικά να παραμένει ανοιχτό αρχικά για 3 μέρες εβδομαδιαίως και στη συνέχεια για ένα 2ήμερο.

Τον Φλεβάρη του 2018 μάλιστα η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και πάλι πήρε την απόφαση να «βάλει» λουκέτο στο κατάστημα, ωστόσο η προσωπική επαφή και πάλι του Αλέξανδρου Κοντού με την διοίκηση της Τράπεζας αλλά και τη σκληρη επιστολή που έστειλε τόε ο απερχόμενος Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ανέστειλαν την απόφασή της.
Υπενθυμίζουμε την επιστολή του πρώην Δημάρχου Ξάνθης:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΥ

Ξάνθη 8 Φεβρουαρίου 2018
1.Τον Πρόεδρο του Δ. Σ. κ. Γιώργο Χατζηνικολάου
Αμερικής 4, ΑΘΗΝΑ,10564
2. Τον Δ/νοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστο Μεγάλου
Αμερικής 4, ΑΘΗΝΑ,10564

Αξιότιμοι κύριοι,
Σας γνωρίζουμε την έντονη ανησυχία των κατοίκων της ορεινής περιοχής του Δήμου Ξάνθης, για το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας του Καταστήματος του Ομίλου Πειραιώς στον οικισμό της Σταυρούπολης και επομένως την αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών στην ως άνω περιοχή του Δήμου μας.

Και μόνο η πληροφορία αυτή δημιουργεί αισθήματα αγανάκτησης και πικρίας τόσο στην τοπική κοινωνία της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης όσο και ολόκληρου του Δήμου μας και της Δημοτικής Αρχής καθώς η κοινωνικά και αναπτυξιακά ανεξήγητη και αιφνίδια απόφαση της Διοίκησης πλήττει την ήδη ευαίσθητη περιοχή του Δήμου Ξάνθης.

Θεωρούμε ότι οι Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί είναι και πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται, καθώς επηρεάζουν κα επηρεάζονται από τα δεδομένα της περιοχής και του χώρου δράσης τους.

Στο πλαίσιο αυτό οφείλουν να αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στο περιβάλλον δράσης τους και η λειτουργία τους θα πρέπει να γίνεται σεβαστή όχι μόνο για τα οικονομικά αποτελέσματα που παράγει αλλά και για τη συνεισφορά και ανταπόκριση στο κοινωνικό σύνολο με το οποίο αλληλεπιδρά.

Ο Δήμος Ξάνθης διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεών του στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς και θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις σας θα συντελέσουν στο να συνεχιστεί το καλό κλίμα συνεργασίας και να μη χρειαστεί να επανασταθμίσουμε συνολικά τις σχέσεις μας, καθώς από τις τελικές αποφάσεις σας διακυβεύονται η κοινωνική συνοχή και η ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Δήμου μας.

Εκφράζοντας την ανησυχία μας για την περιοχή, παρακαλούμε αφενός, να επανεξετάσετε το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του Υποκαταστήματος στη Δ.Ε. Σταυρούπολης, καθώς είναι το μοναδικό Τραπεζικό Ίδρυμα στην Ορεινή περιοχή και εξυπηρετεί είκοσι οκτώ (28) οικισμούς του Δήμου μας αλλά και οικισμούς όμορων Δήμων Νέστου και Παρανεστίου (45 συνολικά) και αφετέρου, απευθυνόμενοι στην κοινωνική εταιρική σας ευαισθησία , να σταθμίσετε την όποια περιοριστική «ορθολογική» πολιτική σας με κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια, συμβάλλοντας έτσι και βοηθώντας την ανάπτυξη και όχι την συρρίκνωση της περιοχής.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβετε υπόψη τις εύλογες ανησυχίες μας και θα επανεκτιμήσετε το όλο ζήτημα για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του καταστήματος του Ομίλου σας στη Σταυρούπολη.

Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος
Δήμαρχος Ξάνθης.


Δεν υπάρχουν σχόλια