GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Λύνονται» τα χέρια του Μ. Τσέπελη. Τώρα δεν έχει ανάγκη κανέναν

Με νέα παρέμβαση της κυβέρνησης μπορεί πλέον ο Δήμαρχος να ορίσει αντιδήμαρχο σύμβουλο που έχει ανεξαρτητοποιηθεί. Μοιραία ανοίγει ο δ...


Με νέα παρέμβαση της κυβέρνησης μπορεί πλέον ο Δήμαρχος να ορίσει αντιδήμαρχο σύμβουλο που έχει ανεξαρτητοποιηθεί. Μοιραία ανοίγει ο δρόμος για τον δήμαρχο Ξάνθης Μ. Τσέπλεη ο οποίος σε σημαντικά ζητήματα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, για να πάρει σημαντικές αποφάσεις θα πρέπει να διαθέτει την πλειοψηφία κάτι που μέχρι σήμερα δεν θεωρείτο βέβαιο λόγο της αδυναμίας του να βρει συμμάχους παρατάξεις, τουλάχιστον σε σημαντικά ζητήματα.

Είναι γνωστή η ικανότητα του δημάρχου να διεμβολίζει πρόσωπα και παρατάξεις αφού όπως πληροφορούμεθα πρώτος στην λίστα είναι ο πρώην αντιδήμαρχος απορριμάτων κ. Φερντούν της παράταξης Δημαρχόπουλου.

Πληροφορούμεθα ότι και άλλοι είναι έτοιμοι να αλλάξουν στρατόπεδα και στα μισά της δεύτερης τετραετίας να βρεθούν στο πλευρό του νέου δημάρχου με οφίτσια αφού πρώτα ανεξαρτητοποιηθούν.

Νέες μετατροπές στο νέο νομοσχέδιο για την κυβερνησιμότητα των δήμων κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών σε πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

1.α. Το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 59 του νόμου 3852 / 2010 Α 87 που έλεγε ότι «Αντιδήμαρχος που ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε από την Παράταξή του, εκπίπτει αυτοδικαίως από το αξίωμα αυτό.». καταργείται.

Ετσι ισχύει η παρ.6 του αρ.66 του ν.3852/2010, που προστέθηκε με την παρ.4α του αρ.114 του ν.4623/2019 και αναφέρει:«Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος μπορεί να ορισθεί ή να παραμείνει Αντιδήμαρχος».


Δεν υπάρχουν σχόλια