GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διάσημος Νευροχειρουργός Προειδοποιεί: «Γυναίκες, Προσέξτε Πολύ, το Πόσο Κοιμάστε»

Εάν ναι, δεν είστε μόνοι. Περίπου το ένα τρίτο των ενήλικων Αμερικανών δεν κοιμούνται καλά το βράδυ και αυτό τους προκαλεί πολλά προβλ...


Εάν ναι, δεν είστε μόνοι. Περίπου το ένα τρίτο των ενήλικων Αμερικανών δεν κοιμούνται καλά το βράδυ και αυτό τους προκαλεί πολλά προβλήματα υγείας, ειδικά στις γυναίκες.

Γιατί οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο
Ερευνητές στο πανεπιστήμιο Duke βρήκαν πως η έλλειψη ύπνου σχετίζεται με ψυχολογική πίεση και υψηλά επίπεδα σε βιοδείκτες που σχετίζονται με αυξημένη πιθανότητα καρδιακών και διαβήτη τύπου 2.

Το πιο σοκαριστικό ήταν πως αυτές οι συσχετίσεις είναι πολύ πιο εμφανείς στις γυναίκες παρά στους άντρες.

Οπότε γιατί οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο; Στο παρελθόν, οι περισσότερες έρευνες γύρω από τον ύπνο γινόντουσαν πάνω σε άντρες, παρόλο που οι γυναίκες ανέφεραν πιο συχνά προβλήματα που συνδεόντουσαν με τον ύπνο.

Η έρευνα βρήκε πως το 40% των αντρών και των γυναικών που πήραν μέρος δεν κοιμόντουσαν καλά, δυσκολευόντουσαν να κοιμηθούν και ήθελαν πάνω από 30 λεπτά για να τους πάρει ο ύπνος. Ενώ η ποιότητα του ύπνου τους ήταν παρόμοια, οι κίνδυνοι ήταν πολύ διαφορετικοί.

Ο Edward Suarez, συγγραφέας της έρευνας είπε:
«Βρήκαμε πως για τις γυναίκες, ο κακός ύπνος συνδέεται άμεσα με ψυχολογική πίεση και συναισθήματα εχθρικότητας, κατάθλιψης και θυμού. Σε αντίθεση, αυτά τα συναισθήματα δεν εμφανίστηκαν στον ίδιο βαθμό στους άντρες.»

Οι γυναίκες χρειάζονται την ίδια ποσότητα ύπνου με τους άντρες αλλά εμφανίζουν περισσότερα προβλήματα όταν δεν κοιμούνται καλά.