GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δύο νεκροί και μία τραυματίας από σύγκρουση δύο σκαφών στο Πόρτο Χέλι

Σύγκρουση δύο σκαφών σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:00 την Παρασκευή στον αργολικό κόλπο και συγκεκριμένα ανάμεσα σε Πόρτο Χέλι και Σπέτσε...



Σύγκρουση δύο σκαφών σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:00 την Παρασκευή στον αργολικό κόλπο και συγκεκριμένα ανάμεσα σε Πόρτο Χέλι και Σπέτσες. Δύο επιβαίνοντες έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ μία γυναίκα είναι σοβαρά τραυματισμένη.

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε όταν ένα ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν 10 γάλλοι τουρίστες συγκρούστηκε με ένα μικρό πολυεστερικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 3 Έλληνες.

Από την σφοδρή σύγκρουση βυθίστηκε αμέσως το μικρό σκάφος, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες περίπου 60 ετών, ενώ μια γυναίκα χαροπαλεύει. Η τραυματίας μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Άργους.




Στο ταχύπλοο επέβαιναν δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά, που είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί στην ακτή, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση ισχυρού σοκ.


Στο σημείο της τραγωδίας σπεύδει κλιμάκιο βατραχανθρωπών με τέσσερα σκάφη του Λιμενικού να ερευνήσει για τυχόν αγνοούμενους καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των επιβατών στο ξύλινο σκάφος.

Προς το παρόν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η σύγκρουση των δύο σκαφών δεν έχουν διευκρινιστεί, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαριστεί όταν οι Γάλλοι δώσουν κατάθεση, ωστόσο εκτιμάται ότι ο χειριστής του ταχύπλοου δεν είδε το ξύλινο σκάφος μέσα στη νύχτα.

Η σύγκρουση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σημειώθηκε περίπου 100 μέτρα από την ακτή.

Ο δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης δήλωσε στο One Channel ότι το ταχύπλοο πέρασε πάνω από το ξύλινο καΐκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη μέτρηση για την κατανάλωση αλκοόλ που διενεργήθηκε στον χειριστή του ταχύπλοου έδειξε αρνητικό, ωστόσο θα πραγματοποιηθεί και νέος έλεγχος.

Για την τραγωδία έχει ενημερωθεί  από τον υπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή:in.gr