GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Παρουσίαση ιστορικού λευκώματος με αφορμή τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Ξάνθης

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 στο Δημοτικό Αμφιθ...


Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της πόλης μας, η παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος «Εκατονταετηρίδα της απελευθερώσεως της Ξάνθης» που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ξανθης και Περιθωρίου και ο Δήμος Ξάνθης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν Μητροπολίτες που παραβρέθηκαν στην πόλη μας για τον εορτασμό του Πολιούχου της Ξάνθης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, καθώς και πολλοί συμπολίτες μας.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Η Ξάνθη γιορτάζει σήμερα τον Πολιούχο της Άγιο, τον προστάτη της Τίμιο Πρόδρομο. Σήμερα, γιορτάζει η Πόλη μας, γιορτάζουν οι πολίτες της, γιορτάζουμε όλοι. Χρόνια Πολλά. Αυτή λοιπόν την πολύ σημαντική ημέρα, σημασιολογικά, επιλέξαμε μαζί με τον Μητροπολίτη μας, να παρουσιαστεί ο επετειακός τόμος για την απελευθέρωση της Πόλης. Η συγγραφή του αποτελεί μια σημαντική και μοναδική δουλειά, είναι το ιστορικό βιβλίο των βιβλίων θα έλεγα, που έχουν γραφεί, το οποίο απαιτούσε πολύ χρόνο και πολύ δουλειά, γι αυτό άλλωστε η ιδέα για την έκδοσή του ξεκίνησε από το 2017 για να ολοκληρωθεί μόλις τον προηγούμενο μήνα. Ολόκληρο το 2019 είναι το έτος που η Ξάνθη μας γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την περιοχή μας. Όλοι εμείς, οι Ξανθιώτες, τιμούμε τις εκδηλώσεις αποδίδοντας τιμή σε όσους αγωνίστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Οφείλω να συγχαρώ τους συγραφείς και τους συντελεστές αυτής της μοναδικής έκδοσης, αλλά και να ευχαριστήσω την Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου και ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη μας».

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια