GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Λίγες σκέψεις και προτάσεις της υποψήφιας Βουλευτή της ΝΔ Μ. Παυλίδου, για το κτίριο «ΚΥΚΝΟΣ» στην Παλιά Πόλη

Από τα πιο εμβληματικά και χαρακτηριστικά κτίρια του παραδοσιακού οικισμού της Ξάνθης, το κτίριο που είναι γνωστό με την επωνυμία «ΚΥΚ...


Από τα πιο εμβληματικά και χαρακτηριστικά κτίρια του παραδοσιακού οικισμού της Ξάνθης, το κτίριο που είναι γνωστό με την επωνυμία «ΚΥΚΝΟΣ», το οποίο δεσπόζει στις παρυφές της παλιάς Ξάνθης, προϊδεάζοντας τον επισκέπτη για το μεγαλείο της αρχιτεκτονικής και της «αρχοντιάς», στοιχεία που πρωταγωνιστούν στο στολίδι της πόλης μας στην λεγόμενη Παλιά Πόλη.

Ως γνωστόν το εν λόγω κτίριο παραμένει εγκαταλειμμένο τα τελευταία χρόνια και αδικεί αντί να κοσμεί την γύρω περιοχή.

Θα πρέπει λοιπόν να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και σε συνεργασία με το Δ.Π.Θ (στην διαχείριση του οποίου περιήλθε), αλλά και με τον Δήμο Ξάνθης, να βρούμε λύσεις, αλλά και κονδύλια για την σωστή αξιοποίησή του.

Θα πρέπει να προσπεραστούν τα εμπόδια που προέκυψαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες στην αξιοποίηση του κτιρίου και να δημιουργηθεί εκεί επιτέλους ένας πολυχώρος με πολιτιστικό- πνευματικό- δημιουργικό περιεχόμενο. Ένας πολυχώρος που θα δοθεί για χρήση στους πολίτες και θα συμπληρώσει την σωστή εικόνα που πρέπει να έχει ο παραδοσιακός μας οικισμός.

Και επιμένω στην αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτιρίου γιατί εκτός όλων των άλλων αποτελεί και τον «καθρέφτη» όλου του παραδοσιακού οικισμού λόγω της θέσης του.

Είναι καιρός να πάρει η Παλιά Ξάνθη την θέση που της αξίζει, γιατί, όπως παραδέχονται και οι πλέον ειδικοί, πρόκειται για μία ολόκληρη πόλη με πλουραλισμό κτιρίων νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, σε αντιδιαστολή με άλλες παρόμοιες περιπτώσεις όπου εντοπίζονται «δείγματα», αλλά παρόλα αυτά αναδεικνύονται αρκούντος.

Είναι υποχρέωσή μας να βάλουμε επιτέλους το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων, να συζητήσουμε και να πάρουμε τις αποφάσεις μας για να επανακτήσει ο «Κύκνος» την αρχοντιά και το περιεχόμενο που του αξίζει.