GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Όλη η Ελλάδα βάφτηκε μπλε εκτός από την Ξάνθη. Συγχαρητήρια στην Μ. Παυλίδου

Τελικά και σε αυτές τις εκλογές ο χάρτης της Ξάνθης βάφτηκε ροζ αφού το μαύρο χρήμα και οι εντολές από εξωγενής παράγοντες ήθελαν και...


Τελικά και σε αυτές τις εκλογές ο χάρτης της Ξάνθης βάφτηκε ροζ αφού το μαύρο χρήμα και οι εντολές από εξωγενής παράγοντες ήθελαν και πάλι βουλευτή τον κ. Ζειμπέκ ενώ ο λαός της Ξάνθης με 48% αποχή διάλεξε, την θάλασσα από τους χριστιανούς υποψηφίους βουλευτές.

Σαφώς και η αποχή των Ξανθιωτών από την κάλπη έδωσε την ευκαιρία στο ΚΙΝΑΛ να βγάλει μειονοτικό βουλευτή αφήνοντας πίσω τον Φ. Καραλίδη και τον Ανέστη Αντωνιάδη.

Ο μεγάλος χαμένος η ΝΔ αφού από τις 2 έδρες και το φλερτάρισμα με την Τρίτη, πήρε μόνο την 1 έδρα. Πιθανών και αυτό να αποδεικνύει ότι η απουσία του Α. Κοντού σε αυτές τις εκλογές για την Ξάνθη να ήταν κρίσιμη.

Τι έφταιξε και παραιτήθηκε ο Αλέκος Κοντός από το ψηφοδέλτιο; Θα το δείξει ο καιρός.

Βουλευτής με την ΝΔ είναι ο γιατρός Σπύρος Τσιλγκίρης ο οποίος αύξησε τους σταυρούς του από τις περιφερειακές εκλογές αρκετά και άγγιξε το νούμερο των 6429 σταυρών.

Δεύτερος από τους υποψηφίους της ΝΔ ο Δ. Σαλτούρος ο οποίος τελικά διέψευσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν απέναντι και από τους πασοκικούς και ΝΔημοκρατικούς ψηφοφόρους. Ένα πολύ καλό αποτέλεσμα όπου δυστυχώς η επιλογή των Ξανθιωτών της παραλίας από την κάλπη στέρησε την δεύτερη έδρα από την ΝΔ

Η ΜΕΓΆΛΗ ΈΚΠΛΗΞΗ Μαρίνα Παυλίδου όπου ομολογουμένως ο προσωπικός της αγώνας, το ακούραστο «τρέξιμο» σε όλες τις γωνιές της Ξάνθης και η καθαρές και έντιμες κουβέντες της την κατέταξαν τρίτη στις προτιμήσεις των Ξανθιωτών βάζοντας το θεμέλιο για την σίγουρη εκλογή της στις επόμενες εκλογές όποτε αυτές γίνουν.

Οι 5000 περίπου σταυροί προτίμησης για μία πρωτοεμφανιζόμενη υποψήφια βουλευτή της ΝΔ που είχε να ανταγωνισθεί το Προξενείο, τον Σπύρο Τσιλιγγίρη που όλοι γνώριζαν από την αρχή ότι η περιφέρεια του νομού είναι μαζί του και κυρίως το σαρακατσάνικο στοιχείο, τον έμπειρο στα πολιτικά πράγματα Δ. Σαλτούρο και την στήριξη πολλών «παραγόντων» αλλά και η προσωπική του εκστρατεία, τον έφεραν δεύτερο στις προτιμήσεις των Ξανθιωτών.

Η Μαρίνα Παυλίδου θα πρέπει να νοιώθει υπερήφανη για τον πετυχημένο αγώνα της γιατί αν λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν πολιτευτές στην Ξάνθη που για πολλές δεκαετίες δεν κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα των 2000 με 3000 σταυρών, με μικρά ποσοστά αποχής των ψηφοφόρων, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο αγώνας της δικαιώθηκε και κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι ένας άθλος.

Είναι νέα και έβαλε σταθερή βάση ούτως ώστε στις επόμενες εκλογές να διεκδικήσει επάξια την πρωτιά.