GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επανέρχεται το Σεπτέμβριο η ΟΕΒΕΞ, με το αίτημα για λύση στο πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης

Μαίρη Τσιακίρογλου: «Θα θέσουμε το θέμα στη νέα Δημοτική Αρχή…»


Μαίρη Τσιακίρογλου:
«Θα θέσουμε το θέμα στη νέα Δημοτική Αρχή…»

Η λύση στο πρόβλημα στάθμευσης εντός της πόλης συνεχίζει να αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της ΟΕΒΕ Ξάνθης, υπογραμμίζει η πρόεδρος του φορέα, κυρία Μαίρη Τσιακίρογλου, αναφέροντας μάλιστα, ότι από την Πρώτη Σεπτεμβρίου, με το που, δηλαδή, αναλάβει τα ηνία του Δήμου η νέα Δημοτική Αρχή, το θέμα θα επανέλθει στο προσκήνιο.

Το πρόβλημα, αν και γνωστό και χιλιοειπωμένο, δεν έχει βρει ακόμη τη λύση του. Τη στιγμή μάλιστα, που έχουν γίνει συγκεκριμένες ενέργειες από την πλευρά της ΟΕΒΕΞ, μεταξύ των οποίων οχλήσεις προς όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και το Δήμο, ώστε να αυξηθούν οι χώροι στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση επαγγελματιών και καταναλωτών. Ιδιαίτερα, για τους μήνες του Καλοκαιριού, το πρόβλημα επιδεινώνεται, ενίοτε «επικίνδυνα», αφού έρχονται παράλληλα ξένοι επισκέπτες από γειτονικές χώρες, αντιμετωπίζοντας το ίδιο έντονα το πρόβλημα της έλλειψης θέσεων στάθμευσης. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, συνεχίζει, η κα Μ. Τσιακίρογλου, είναι κάτοικοι της περιοχής και δη των χωριών του νομού να προτιμούν για τις αγορές τους τα μεγάλα πολυκαταστήματα έξω από τον αστικό ιστό της Ξάνθης, τα οποία, συν τοις άλλοις, διαθέτουν μια τεράστια γκάμα εμπορικών καταστημάτων, όπως επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης, αγορά τροφίμων, ακόμη και σημεία πώλησης καφέ. Κατ’ επέκταση, με αυτό τον τρόπο, τα παραδοσιακά καταστήματα της εγχώριας αγοράς του αστικού ιστού σημειώνουν τεράστιες απώλειες.

«Το πρόβλημα της έλλειψης θέσεων στάθμευσης εντός του κέντρου της πόλης συνεχίζει και υπάρχει αποφέροντας τεράστιες απώλειες στον τζίρο των καταστημάτων που ανήκουν στον αστικό εμπορικό ιστό, αφού πολλοί καταναλωτές, λόγω της νοοτροπίας που διακρίνει τον Έλληνα γενικότερα, στρέφονται για τις αγορές τους προς τα μεγάλα εμπορικά κέντρα έξω από την πόλη, όπου υπάρχει επάρκεια σε θέσεις πάρκινγκ, παράλληλα με μια μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων…» σχολιάζει ενδεικτικά, η κα Μ. Τσιακίρογλου και συνεχίζει, «κυρίως, κάτοικοι των χωριών της Ξάνθης στρέφονται προς τις αγορές άλλων πόλεων, αλλά και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, έξω από τον αστικό ιστό της Ξάνθης, για να μη δυσκολευτούν να βρουν μια θέση στάθμευσης. Αυτή είναι η νοοτροπία του Έλληνα, δεν θέλει να δυσκολεύεται, ακόμη και όταν είναι να παρκάρει. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας, αλλά να βρεθεί μια λύση που θα διευκολύνει και τις δύο πλευρές, δηλαδή επαγγελματίες και καταναλωτές. Το θέμα θα επανέλθει στο προσκήνιο το Σεπτέμβριο, όταν αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή, γιατί πρέπει επιτέλους να λυθεί…».

Σχετικά, τώρα, με τις προτάσεις της ΟΕΒΕΞ για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος, η κα Μ. Τσιακίρογλου αναφέρεται τόσο στον χώρο ελεύθερης στάθμευσης Γκαίρινγκ, που μπορεί να εξυπηρετήσει πολύ κόσμο, εάν, πρώτα, ξεπεραστούν τα κωλύματα που υπάρχουν, όσο και στο Δημοτικό Πάρκινγκ που είναι επίσης μεγάλης χωρητικότητας, καθώς και άλλες λύσεις, οι οποίες θα τεθούν, πλέον, στη νέα Δημοτική Αρχή με το που θα αναλάβει τη θητεία της από τον Σεπτέμβριο.