GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα, σε ισχύ από το 2020 οι μειώσεις φόρων

Κανένα επίδομα δεν θα κοπεί διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως θα παραμείνουν στα ίδια ...


Κανένα επίδομα δεν θα κοπεί διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.

Απάντηση στη φτώχεια είναι οι δουλειές, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, ξεκαθαρίζοντας πως οι μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από το 2020.

Εξήγησε ότι το έκτακτο επίδομα που δινόταν τα Χριστούγεννα στους συνταξιούχους και το έδωσε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας ως «13η σύνταξη», θα δοθεί εκ νέου στο τέλος του 2020.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθούν οι φόροι κληρονομιάς και σημείωσε ότι θα υπάρξει συνολική πολιτική για την ακίνητη περιουσία, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά μέσο όρο 30% ή και τα κίνητρα για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

Προανήγγειλε πως η ΝΔ θα δείξει μηδενική ανοχή στην ανασφάλιστη εργασία και τόνισε πως δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος.

Αναφορικά με το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε πως είναι νωρίς να γίνει αυτή η συζήτηση. Πρόσθεσε πως θα μιλήσει και γι’ αυτό θέμα και για το πρόσωπο του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος στο τέλος του έτους και πως το όνομα του επιτρόπου που θα προτείνει θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να κρίνει τον χαρακτήρα του πρωθυπουργού, όταν ρωτήθηκε αν ο Αλέξης Τσίπρας είναι αλαζόνας. «Έζησα την εξουσία από κοντά και την έχω απομυθοποιήσει, δεν μου λένε κάτι τα κυβερνητικά αεροσκάφη και τα γκλάμουρ», σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα χρησιμοποιεί το κυβερνητικό αεροσκάφος όταν είναι απαραίτητο. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι υπουργοί θα εφαρμόζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας που υπάρχει και τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορούν με κότερα.

Αναφορικά με την κατάσταση στη ΔΕΗ, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως θα αναζητηθούν ευθύνες και ότι η ΝΔ θα διασώσει την Επιχείρηση. Επίσης, σημείωσε ότι ευθύνες θα αναζητηθούν και για την υπόθεση της NOVARTIS, εφόσον φθάσει το θέμα από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, ποιοι και πώς τη μεθόδευσαν, όπως έχει καταγγελθεί.