GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τη γενιά των 17άρηδων «χτυπά» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στόχευση Τη γενιά των 17άρηδων «χτυπά» ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Στόχευση
Τη γενιά των 17άρηδων «χτυπά» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε προχθές το βράδυ να συναντηθεί στη Μαγνησία με νέους (εργαζόμενοι, πτυχιούχοι και άνεργοι) ώστε να ακούσει τους προβληματισμούς τους και να τους περιγράψει πτυχές του αναπτυξιακού προγράμματός του για καινούργιες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας

ύμμαχο της ΝΔ όχι μόνον στις εθνικές κάλπες της Κυριακής, αλλά και για την επόμενη μέρα, θέλει τη νεολαία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας εμφανώς εστιάσει στην προσέλκυση των 17άρηδων και γενικότερα της γενιάς που μεγάλωσε στην κρίση (οι σημερινοί εικοσάρηδες και τριαντάρηδες). Η στόχευση φαίνεται καθαρά τόσο μέσα από την επικοινωνιακή τακτική του γαλάζιου επιτελείου όσο και με το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ για «νέες δουλειές, καλύτερους μισθούς, πανεπιστήμια χωρίς μπαχαλάκηδες». Τη στρατηγική βεβαίως καθορίζουν και τα δεδομένα: το άλλοτε ισχυρό target group του Αλέξη Τσίπρα τού γύρισε την πλάτη στις ευρωεκλογές και για πρώτη φορά στράφηκε στη ΝΔ. Επίσης τα κομματικά επιτελεία γνωρίζουν πως οι νέοι αποτελούν «κλειδί» των εξελίξεων, γι’ αυτό επενδύουν σε στοχευμένες δράσεις.

Εκείνο που δεν μπορεί να προβλεφθεί είναι το ποσοστό της αποχής από τις εκλογές, γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης με κάθε ευκαιρία απευθύνει σχετικό κάλεσμα – τελευταία δίνοντας έμφαση στους νέους. «Οι νέοι μπορούν άμα θέλουν να πάνε να ψηφίσουν και πιο αργά, πριν από τις 19.00 που κλείνει η κάλπη, για να πάνε πρώτα για μπάνιο», «Πάρτε τις τύχες στα χέρια σας, μην αφήσετε άλλους να διαμορφώσουν το μέλλον» διαμηνύει με ένταση τις τελευταίες ημέρες.

Οι νέοι στο προσκήνιο
Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε προχθές το βράδυ να συναντηθεί στη Μαγνησία με νέους (εργαζόμενοι, πτυχιούχοι και άνεργοι) ώστε να ακούσει τους προβληματισμούς τους και να τους περιγράψει πτυχές του αναπτυξιακού προγράμματός του για καινούργιες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. «Για να γυρίσει κάποιος στην Ελλάδα, πρέπει να πιστέψει στην πατρίδα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στους νέους που αναζήτησαν ένα καλύτερο αύριο στο εξωτερικό. Με αυτήν τη διαδραστική συνάντηση, εστιάζοντας στα εργασιακά, επέλεξε να ολοκληρώσει τις θεματικές εκδηλώσεις της προεκλογικής καμπάνιας του. Από τη Μαγνησία (ξεκίνησε την περιοδεία με επίσκεψη στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, όπου υπηρέτησε τη θητεία του) ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε εκ νέου μήνυμα μαζικής συμμετοχής στις εκλογές: «Αν ξέρετε ότι εξαπατηθήκατε όπως οι συνταξιούχοι, αν είστε νέοι που θέλετε καλύτερο μέλλον, αν είστε δημόσιοι υπάλληλοι και θέλετε σωστή αξιολόγηση, ψηφίστε ΝΔ».

Εξαρχής στην κατεύθυνση προσέγγισης της νεολαίας, το στρατηγείο της Πειραιώς έριξε βάρος στα social media, ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε σε late night εκπομπή, ενώ σε ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη τον προλόγισαν νέοι άνθρωποι. Τελευταία φορά, κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, στο βήμα ανέβηκε η νεαρότερη υποψήφια βουλευτής του κόμματος στην Αχαΐα, η Ελένη Ταπεινού, λέγοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπιστεύεται τη νέα γενιά για να γυρίσουμε σελίδα όλοι μαζί». Και ενώ το επιτελείο της Πειραιώς προσδοκά την καθολική πολιτική επικράτηση της ΝΔ σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, όπως συνέβη στην ευρωκάλπη, το BBC σε αναλυτικό ρεπορτάζ του αναφέρεται στους απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ νέους ψηφοφόρους που «γίνονται πιο συντηρητικοί». Οπως γράφει η ρεπόρτερ του βρετανικού δικτύου Τζέσικα Μπέιτμαν, «ο κυνισμός αναδύθηκε από τα χρόνια της επαναστατικής ρητορικής, η οποία δεν συνοδεύτηκε από ορατή αλλαγή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξάλλου, δεσμεύτηκε (Σκάι) για στήριξη και της νεανικής επιχειρηματικότητας, σημειώνοντας ότι συναντά «καταπληκτικούς ανθρώπους, τριαντάρηδες, σαραντάρηδες, οι οποίοι δημιουργούν στην Ελλάδα, εξάγουν, είναι εξωστρεφείς. Αυτή είναι η μαγιά πάνω στην οποία θα πατήσουμε». Ο ίδιος χαρακτήρισε ενθαρρυντική «για τον πολιτικό μας λόγο» την πρωτιά της ΝΔ στις ηλικίες 17-24 ετών, τονίζοντας ότι επένδυσε σε μια άμεση επικοινωνία με τη νέα γενιά «μιλώντας τους για τα ζητήματα που τους απασχολούν περισσότερο».