GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πρέσβειρα ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ: Η έλευση των S-400 θα σημάνει το τέλος των F-35 για την Τουρκία

Καταπέλτης ήταν η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ κα Kay Bailey Hutchison στο θέμα της απόκτησης των πυραύλων S-400 από την Τουρκία.


Καταπέλτης ήταν η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ κα Kay Bailey Hutchison στο θέμα της απόκτησης των πυραύλων S-400 από την Τουρκία.

Η πρέσβειρα σε τηλεματική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από το Κέντρο Τύπου του State Department στις Βρυξέλλες και στην οποία το news.gr συμμετείχε, επανέλαβε μεταξύ άλλων πως η έλευση των S-400 θα σημάνει το τέλος των F-35 για την Τουρκία

Ειδικότερα σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει λύση στο θέμα των S-400 στην συνάντηση Τραμπ με Ερντογάν στην Οσάκα η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΝΑΤΟ Kay Bailey Hutchison απάντησε πως το ελπίζει καθώς πλησιάζει η ώρα που η Τουρκία έχει ανακοινώσει πως θα αποκτήσει το σύστημα αυτό.

«Δεν θέλουμε να γίνει αυτό (εισαγωγή S-400), θα θέλαμε αν αφήσουν αυτή την πιθανότητα. Έχουμε πει πολλές φορές πως θα υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία και για τις ΗΠΑ αλλά δεν έχουμε επιλογές καθώς η Τουρκία πήρε τις αποφάσεις της που νομίζουμε πως θα πλήξουν την συμμαχία και σίγουρα θα βλάψουν την συμμετοχή τους στο F-35. Θέλουμε να είναι παραγωγικοί εταίροι, θέλουμε τις δουλειές που θα δημιουργηθούν με το F-35 στην Τουρκία. Η Τουρκία υπήρξε σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και θέλουμε αυτό να συνεχιστεί. Δεν νομίζω πως ένα ρωσικό αμυντικό σύστημα στην Τουρκία θα κάνει κάτι τέτοιο εφικτό».