GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πότε αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι – Πότε ολοκληρώνεται η θητεία τους

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ολοκληρώθηκαν και σε πλήθος περιοχών της χώρας οι υφιστάμενοι τοπικοί άρχοντες καλούνται να απο...


Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ολοκληρώθηκαν και σε πλήθος περιοχών της χώρας οι υφιστάμενοι τοπικοί άρχοντες καλούνται να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους και να τις παραχωρήσουν στους νέους εκλεγμένους.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι νέοι Περιφερειάρχες -12 εκ των 13 είναι της ΝΔ- και Δήμαρχοι, καθώς και τα νέα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, θα αναλάβουν, επισήμως, καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Τόσο για τις νέες Περιφερειακές Αρχές όσο και για τις Δημοτικές η θητεία τους θα ολοκληρωθεί την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Πότε και πώς εκλέγονται τα νέα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια
Κατά την πρώτη συνεδρίαση των νέων δημοτικών συμβουλίων μετά τις εκλογές, την 1η Σεπτεμβρίου, θα προεδρεύσει ο σύμβουλος που τη συγκάλεσε, ενώ το σώμα θα εκλέξει χωριστά και με μυστική ψηφοφορία τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα του.

Μετά τις εκλογές για την ανάδειξη του προεδρείου και κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης θα εκλεγούν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Πανομοιότυπη είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και στις Περιφέρειες. Και σε αυτή την περίπτωση, την 1η Σεπτεμβρίου, θα εκλεγούν οι νέοι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και γραμματείς της εκάστοτε περιφερειακής Αρχής.

Στη συνέχεια θα γίνει μυστική ψηφοφορία για τη στελέχωση της Οικονομικής Επιτροπής κάθε Περιφέρειας.