GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία οδό για την κατασκευή σταθμών διοδίων στο Αρδάνιο

Αποφασίστηκαν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Εγνατία Οδός, στην εδαφική αρμοδιότητα της Διεύθυνσης...


Αποφασίστηκαν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Εγνατία Οδός, στην εδαφική αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξ/πολης,(χ.θ. από 648+717 έως χ.θ. 648+917), προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής μετωπικών σταθμών διοδίων Αρδανίου, οι οποίες περιλαμβάνουν:

Την τοποθέτηση εργοταξιακής σήμανσης και τον αποκλεισμό της μιας λωρίδας κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Κήπων, από την χ.θ. 648+717 έως την χ.θ. 648+917 και των δύο(2)ρευμάτων κυκλοφορίας, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής μετωπικών σταθμών διοδίων Αρδανίου, σύμφωνα με την συνημμένη στο ανωτέρω 3) σχετικό τεχνική μελέτη.

Για την πραγματοποίηση των παραπάνω εργασιών θα αποκλειστεί η δεξιά (αργή) λωρίδα κυκλοφορίας και η Λ.Ε.Α. και των δύο (2) ρευμάτων κυκλοφορίας και η κίνηση θα διεξάγεται από την αριστερή (γρήγορη) λωρίδα κυκλοφορίας.

Το ανώτατο όριο ταχύτητας ορίζεται στα 100 χλμ/ώρα σε απόσταση 700 μέτρων από το σημείο εκτέλεσης των εργασιών, στα 80 χλμ/ώρα σε απόσταση 500 μέτρων, στα 60 χλμ/ώρα σε απόσταση 100 μέτρων και στα 50 χλμ/ώρα στο σημείο εργασιών αντίστοιχα.

Η οριζόντια και κάθετη σήμανση που θα εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των ανωτέρω εργασιών να είναι σύμφωνη με τις διατάξεις των άρθρων 9 και 47 του Ν. 2696/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, την υπ΄αριθμ. ΔΜΕΟ/Ο/613(Φ.Ε.Κ. 905Β΄/20-05-2011)Απόφασης Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ και την Εγκεκριμένη Μελέτη Σήμανσης της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΣ Α.Ε., σύμφωνα με την ανωτέρω 3) σχετική.

Σε καμιά περίπτωση δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί του αυτοκινητόδρομου.

Σε κάθε περίπτωση οι εργασίες να εκτελούνται, κατόπιν προφορικής συνεννόησης και έγκρισης του Τ.Τ. Αλεξ/πολης, προκειμένου αποφευχθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, συνέπεια τοπικών ιδιαιτεροτήτων ή έκτακτων γεγονότων (εκδηλώσεων, δυσμενών καιρικών συνθηκών κλπ).

Άρθρο 2ο
α. Οι διατάξεις του άρθρου 1 της απόφασης αυτής, ισχύουν από την δημοσίευση της παρούσας σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 109 Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο σύμφωνα με το άρθ.4 του Ν.3861/2010, θα διαρκέσουν από 01-07-2019 μέχρι 31-12-2019 και εφαρμόζονται από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων με μέριμνα και ευθύνη της Εταιρείας «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ» η οποία επί πλέον υποχρεούται, για τον τακτικό έλεγχο και συντήρηση της προσωρινής σήμανσης. Επισημαίνεται ότι διευθύνουσα επιχείρηση του εν λόγω έργου είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.