GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΒΡΟΝΤΕΡΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΛΙΑΣ, ΕΙΠΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Tην κινητοποίηση στηρίζει και ο Αλέξανδρος Κοντός που ζήτησε διάλογο με την Περιφέρεια ώστε να ακουστούν και οι απόψεις των συλλόγων κ...


Tην κινητοποίηση στηρίζει και ο Αλέξανδρος Κοντός που ζήτησε διάλογο με την Περιφέρεια ώστε να ακουστούν και οι απόψεις των συλλόγων και των πολιτών

Βροντερό όχι είπαν πάνω από 600 Ξανθιώτες που συγκεντρώθηκαν μετά τις 7 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση να ασφαλτοστρωθεί η περιοχή της Θηλιάς Ξάνθης από την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Την διαμαρτυρία διοργάνωσαν 4 σύλλογοι στης Ξάνθης και συγκεκριμένα ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης «Ο Πήγασος», ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης Xanthi Runners και ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης ενώ πραγματοποιήθηκε και πορεία στους δρόμους πεζών και ποδηλατών.

Το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης:
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΘΗΛΙΑΣ-ΜΗ ΚΛΕΒΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μουσική συναυλία που καλούσε τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν και σύντομα η πλατεία γέμισε κόσμους όλων των ηλικιών που στήριξαν την πρωτοβουλία των τεσσάρων συλλόγων που οργάνωσαν την κινητοποίηση για την μη ασφαλτόστρωση της Θηλιάς από την Περιφέρεια ΑΜΘ , έργο ωστόσο που έχει ήδη δημοπρατηθεί και στηρίζεται και από την Διεύθυνση Δασών.

Οι οργανωτές επίσης ξεκαθάρισαν και το βράδυ της Δευτέρας την θέση τους:
-Ποτέ δεν παραταχθήκαμε απέναντι στους κατοίκους των ορεινών οικισμών και στο δικαίωμα μετακίνησής τους . Πραγματικά θα ήταν πού δύσκολο να εναντιωθούμε στο έργο αυτό αν είχαν πρώτα ασφαλτοστρωθεί τα 12,6 χιλιόμετρα –τα πιο δύσκολα, μια και ο δρόμος είναι σχεδόν κατεστραμμένος- από τον Κένταυρο μέχρι τα λιβάδια. Το έργο όμως ξεκινά ακριβώς αντίθετα και έτσι δε μας πείθει, όπως δεν πρέπει να πείθει και τους κατοίκους! Άλλωστε, αν οι προθέσεις είναι αληθινές, στις επιστολές μας προτείνουμε τη διαδρομή (κατεβαίνοντας): Κένταυρος-Πανέρια-Τουριστικές κατοικίες 916-Διάφορο-Σιρόκο –Ξενοδοχείο Αγριάνη- Ξάνθη.

-Η διαδρομή αυτή δεν προσθέτει χιλιόμετρα στη σύνδεση με Ξάνθη, αντίθετα απαιτεί λιγότερη, κατά 4 χιλιόμετρα ασφαλτόστρωση και δεν επηρεάζει την επίμαχη περιοχή. -Όσο δε για το δρόμο της Θηλιάς προτείνουμε βελτίωση με τεχνικά έργα ώστε να μη καταστρέφεται από τις νεροποντές αλλά τη διατήρηση του χωμάτινου χαρακτήρα του.

Τέλος δεν στεκόμαστε απέναντι ούτε από το συγκεκριμένο ούτε από κανέναν άλλο επιχειρηματία, απλά ζητάμε από τους φορείς της πολιτείας να αποφασίσουν με γνώμονα το καλό των πολλών και όχι του ενός (ο οποίος μάλιστα απαιτεί να πληρώσουμε εμείς την επιχειρηματική του επιλογή).
Ελπίζουμε ότι δε θα πέσει άλλη λάσπη σε μια ειλικρινή, καθαρή και ανιδιοτελή αντίδραση των Συλλόγων μας αλλά και των χιλιάδων πολιτών που στέκονται δίπλα μας!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ

ΝΑ σημειωθεί ότι στο πλευρό των οργανωτών βρέθηκαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου και Γιάννης Παπαχρόνης, ενώ την πρωτοβουλία τους στηρίζει και ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός που βρίσκονταν στην Αθήνα, ωστόσο πολλοί φίλοι του συμμετείχαν στην πορεία και την κινητοποίηση των συλλόγων.

Στην πορεία μεταξύ των επωνύμων συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης Μιχάλης Σπανίδης, ο Πρόεδρος της Αναγέννησης Θαλασσιάς Αναστάσιος Ταρενίδης, ο φαρμακοποιός και δρομέας Πάτροκλος Γάντζος με την σύζυγό του, ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Κώστα Γούναρης με την σύζυγό του δημοτική σύμβουλο Ξάνθης Αρριάνα Παπαϊωάννου, ποδηλάτες, δρομείς και ανώνυμοι ενεργοί πολίτες ενώ συγκεντρώθηκαν και εκατοντάδες υπογραφές

Αμέσως μετά όλοι οι διαμαρτυρόμενοι μετέβησαν στο δασαρχείο της Ξάνθης και επέδωσαν το ψήφισμά τους ζητώντας την μη ασφαλτόστρωση της Θηλιάς.