GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το άγχος κατά την περίοδο των Πανελλαδικών εξετάσεων

Αδιαμφισβήτητα, οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν μια από τις πιο αγχωτικές και ψυχοφθόρες διαδικασίες τόσο για τους μαθητές όσο και ...


Αδιαμφισβήτητα, οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν μια από τις πιο αγχωτικές και ψυχοφθόρες διαδικασίες τόσο για τους μαθητές όσο και για τους γονείς. Σηματοδοτούν το τέλος των μαθητικών τους χρόνων και την αρχή της «νέας ζωής», της φοιτητικής. Οι γονείς δεν θέλουν με τίποτα να φανταστούν το μέλλον των παιδιών τους να δείχνει αβέβαιο και κάνουν ό,τι μπορούν για την επιτυχία τους.
Το άγχος, όμως, μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στα όνειρα των παιδιών. Είναι ικανό να στερήσει το «εισιτήριό τους» για το ελληνικό πανεπιστήμιο. Αρκεί, λίγο στρες παραπάνω για να δώσει τέλος σε μια προσπάθεια ετών. Υπάρχουν, άλλωστε, και παραδείγματα στον περίγυρό σας που το αποδεικνύουν. Θα έχετε ακούσει για παιδιά που από το άγχος τους κατέληξαν στο νοσοκομείο λόγω κρίσης πανικού. Πολλές φορές αυτό το άγχος το δημιουργούν άθελά τους οι ίδιοι οι γονείς.

Πώς όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η αποτρόπαια κατάσταση;Υπάρχουν συμβουλές για να διαχειριστεί το άγχος του τόσο ο εκάστοτε υποψήφιος όσο και οι γονείς του; Μπορούν με θετική ψυχολογία να γράψουν καλύτερα από όσο πίστευαν; Η Αναστασία Φρόντζου – Χρηστίδη, Σύμβουλος Σχέσεων, Παιδιού και Οικογένειας, με πολυετή πείρα στη διαχείριση άγχους των υποψηφίων των Πανελληνίων, εξηγεί στη HuffPost Greece πώς μπορούν οι τελειόφοιτοι του Λυκείου και οι άνθρωποι που τον στηρίζουν από το πρώτο τους βήμα να βγάλουν από το λεξιλόγιό τους (και το μυαλό τους) τη λέξη άγχος.

Οδηγός επιβίωσης: Υποψήφιοι και Πανελλήνιες
Οδηγός επιβίωσης: Γονείς και Πανελλήνιες