GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Νεοεκλεγέντα Δήμαρχε της ΞΑΝΘΗΣ Μανώλη Τσέπελη καλημέρα. Απο 1ης Σεπτεμβρίου θα είσαστε όλοι οι πρόσφατα εκλεγέντες στο πηδάλιο του Δήμο...

Νεοεκλεγέντα Δήμαρχε της ΞΑΝΘΗΣ Μανώλη Τσέπελη καλημέρα.
Απο 1ης Σεπτεμβρίου θα είσαστε όλοι οι πρόσφατα εκλεγέντες στο πηδάλιο του Δήμου με πηδαλιούχο εσάς.

Επειδή εκτός απο την καραμέλα Τρίκαλα υπάρχουν και άλλες καραμέλες και άλλες πόλεις μικρές ή μεγάλες των οποίων οι Δημότες θέλουν να δούνε, να γευτούνε αυτό που λέγεται προκοπή, μέχρι την ημερομηνία εκείνη θα πρέπει να δείτε κάποια πράγματα που δεν άγγιξαν τους προκατόχους σας.

Ποιός έχασε;
Ας κρίνουν οι αναγνώστες.
Κάποια πράγματα είναι έξω απο τα προγράμματα της ΕΕ, αλλά μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις.
Αυτό μας διέφυγε, μας διαφεύγει δυστυχώς. Ίσως γιατί δεν εκταμιεύεται αυτοστιγμεί.
Αποδίδει εν καιρώ.

Υπάρχουν διαπρεπείς ξανθιώτες, φίλοι της ΞΑΝΘΗΣ που μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα να αλλάξει η εικόνα πλείστων όσων αφέθηκαν να γίνουν απο μόνα τους.
Τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες θα βρίσκονται στο εξοχικό τους στην Αντίπαρο και αργότερα στην Πάτμο όπου έχουν κι εκεί εξοχικό ενα ζευγάρι καταξιωμένων παγκόσμια ηθοποιών. Ο Τομ Χανκς με τη Ρίτα Ουίλσον της οποίας οι ρίζες βρίσκονται σε οικισμό έξω απο το Ωραίο, όπου βρέθηκε για προσκύνημα στην πατρογονική Γη, πριν απο μερικά χρόνια.

Η Ρίτα Ουίλσον είναι προσωπική φίλη της Μαριάννας Λάτση, τη διεκπεραίωση των εγκαταστάσεων στην Πάτμο φροντίζει η πολιτική μηχανικός Χρυσούλα Τζάλα, ενώ με τον Χρήστο Μάστορα, frontman του συγκροτήματος MELISSES συνεργάζονται στο τραγούδι. Στην Πάτμο φιλοξενούμενη συχνά με την οικογένειά της βρίσκεται η Nia Vardalos. Το δικηγορικό γραφείο του Τομ Χανκς και της Ρίτας Ουίλσον βρίσκεται στο Λονδίνο.

Πολύ πιο κοντά, στον Πετεινό είναι οι ρίζες του Σάββα Παραστατίδη, αδελφού του φοροτεχνικού Φίλιππα Παραστατίδη πρωτοπόρου στην τεχνολογία, ιδρυτή της θυγατρικής εταιρίας της Microsoft με την επωνυμία Cortana.

Mία απο τις αίθουσες διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο του Πετεινού φέρει το όνομά του, μιας και διέθεσε στο σχολείο απο το οποίο αποφοίτησε χρήματα απο προσωπικό του λογαριασμό.
Κάποια συνεργασία με τους Συλλόγους ρομποτικής της ΞΑΝΘΗΣ που έφασαν να διαπρέπουν σε δυο ολυμπιάδες ρομποτικής ξεκίνησε με τους προκριματικούς της Περιφέρειας να γίνονται στο κοινωνικό Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ. Κάτι πολύ πιο διευρυμένο αναμένουμε.

Στη Νοτιοαφρικανική Ένωση ζει και διαπρέπει η Αναστασία Τσίχλα με καταγωγή απο τη Σταυρούπολη, μια απο τις δυο γυναίκες που αποτελούν μέλη της FIFA. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2010. Η Τσίχλα είναι ιδιοκτήτρια της Τάνγκα Ρόγιαλ Ζουλού της Αφρικής και το 1990 κατάφερε να πάρει με βοηθό την αδερφή της και προπονητή το σύζυγό της ό,τι έπαθλο υπήρχε στο ποδόσφαιρο της Αφρικής.

Στην ΞΑΝΘΗ απο 30 χρόνια μπροστά στο Δημοκρίτειο κατασκευάζονταν εξαρτήματα του Ευρωπαϊκού Διαστημόπλοιου ΟΔΥΣΣΕΑΣ.
Στις μέρες μας γίνεται κάτι αντίστοιχο για το CERN.
Στο τμήμα του καθηγητή Θεόδωρου Σαρρή κατασκευάστηκε και ο μικροδορυφόρος που τέθηκε σε λειτουργία πριν απο 2 χρόνια.
Mανώλη υπάρχει μια ιταλικής προέλευσης λέξη για όσους καταφέρνουν τα πάντα με διάφορα μέσα. ΚΑΠΑΤΣΟΣ, -Α

Σου την αφιερώνω με όλη μου την ειλικρίνεια.
Είσαι επαγγελματίας, φρόντισε μέσα απο αυτή την οδό για λύσεις προσοδοφόρες.
Οι δικοί μας επισκέπτες να έχουν αφετηρία υπηρεσίες, αγαθά για τα οποία κριθήκαμε μοναδικοί στον κόσμο. Π.χ. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ, ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ κ.α.
Αν χρειαστεί π.χ. μέχρι και ταξιδιωτικό γραφείο στην πλησιέστερη στο CERN κωμόπολη ή συστεγαζόμενο.

Μουσική Μάνου επενδεδυμένη σε Ορφικούς Ύμνους για τους κοσμοναύτες στα πρότυπα της ΜΥΘΩΔΙΑΣ του Παπαθανασίου.
Ανάφερα κάποια πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις περιστασιακά.
Όσοι την ψάξουν τη δουλειά θα ΄΄ βγάλουν ΄΄ θησαυρό θαμμένο στα 4 σημεία του Ορίζοντα.
Για να αρχίσουν να έρχονται επισκέπτες, ενδιαφέρον, χρήματα.
Δήμαρχε μείναμε πίσω.
Για να υπερκαλύψουμε τη διαφορά, θέλει δουλειά πολλή.
Σιγά – σιγά να αρχίσει να ξετυλίγεται ο άλλος δρόμος ανάδειξης, προβολής, καταξίωσης.

Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου