GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης σε Τρωάδα, Τένεδο και Ίμβρο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων ηγήθηκε προσκυνηματικής θεωρίας επικεφαλής 80 Ξανθιωτών, που τον συνόδευσαν στα α...


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων ηγήθηκε προσκυνηματικής θεωρίας επικεφαλής 80 Ξανθιωτών, που τον συνόδευσαν στα αγιασμένα και μαρτυρικά χώματα των αλησμόνητων πατρίδων.

Την Παρασκευή, 21 Ιουνίου, επισκέφθηκαν τη Νήσο Τένεδο, όπου τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρουσία των ολιγάριθμων χριστιανών μελών της Ελληνικής Ομογένειας. Το βράδυ αφίχθησαν στην Ίμβρο όπου την επομένη ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αγριδίων και το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο ομογενούς που φονεύθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.


Απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα ομίλησε επίκαιρα και την εορτή των Αγίων Πάντων και διερμήνευσε τα συναισθήματα της βαθύτατης συγκίνησης όλων των συμμετεχόντων για την επαφή με την Ελληνική Ομογένεια.

Οι προσκυνητές έτυχαν αβραμιαίας φιλοξενίας από τον οικείο Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ.κ. Κυρίλλου που τους συνόδευσε φιλοφρόνως καθ’ όλη τη διάρκεια του προσκυνήματος από την άφιξή τους στο λιμάνι έως και την αναχώρησή τους για την Ελλάδα, το βράδυ της Κυριακής.

Όλοι οι συμμετέχοντες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας, για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και εύχονται την επανάληψή του σε εύθετο χρονικό διάστημα.