GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το μήνυμα της Κυριακής και το πρόγραμμα του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρείου

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ «ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ»



ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
«ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ»

Οι Άγιοι Απόστολοι αποτελούν το μεγαλύτερο θαύμα των αιώνων. Ένα θαύμα χειροπιαστό. Μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την εξάπλωση του Χριστιανισμού σε όλο τον κόσμο; Κανείς. Αλλά πως συντελέσθηκε αυτό το γεγονός; Με το θαύμα των Δώδεκα Αποστόλων. Πως δώδεκα αγράμματοι άνθρωποι νίκησαν τους σοφούς και φιλοσόφους του αρχαίου κόσμου. Πως οι αγράμματοι έγιναν πάνσοφοι;Πως οι αδύνατοι έγιναν δυνατοί; Πως οι άσημοι έγιναν ένδοξοι; Πως οι μικροί νίκησαν τους μεγάλους; Πως; Αυτό είναι το μεγάλο θαύμα. Πως; Με το Πνεύμα το Άγιον.

Είναι τυχαίο, ότι ο Χριστός μας διάλεξε αυτούς τους Δώδεκα και τους έκανε Αποστόλους; Γιατί δεν διάλεξε γραμματείς και φαρισαίους; Διότι οι Φαρισαίοι ήσαν κακοί αγωγοί της χάριτος. Έβλεπαν θαύματα του Χριστού, άκουγαν τον παντοδύναμο λόγο του, παρακολουθούσαν την κρυστάλλινη ζωή του και όμως όχι μόνο δεν μπορούσαν να μεταδώσουν το μήνυμα του Χριστού, αλλά ούτε πίστευαν στον Χριστό. Δεν τους άγγιξε η χάρις του Χριστού , όπως το ρεύμα δεν αγγίζει το ξηρό ξύλο.

Προνόμιο των Αποστόλων: Ο άνισος αγώνας. Τι θα λέγαμε για κάποιο πατέρα που παίρνει δέκα νήπια και τα ρίχνει στη μάχη, να παλαίψουν σε ένα στίβο με εκατό γίγαντες ρωμαλέους παλαιστές;

Τι θα λέγαμε για κάποιο ποιμένα που παίρνει δώδεκα πρόβατα και τα ρίχνει σε κοπάδι με χίλιους λύκους να παλαίψουν;

Άνισος ο αγώνας για τους Αποστόλους, αλλά μαζί με τον Χριστό αποτελούσαν ασύγκριτη πλειοψηφία.

Άνισος ο Αγώνας. Ο Χριστός έστειλε τους Μαθητές του να παλαίψουν με άνισους αντιπάλους. Να παλαίψουν με τους κολοσσούς των δύο τότε υπερδυνάμεων, με το πανίσχυρο Ιουδαϊκό κατεστημένο της Ανατολής και με την πανίσχυρη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία της Δύσεως. Τους το είπε και ο Ίδιος, δεν τους το απέκρυψε: «Ιδού εγώ αποστέλλω υμάς ως πρόβατα εν μέσω λύκων».

Το αποτέλεσμα; Νίκησαν στην πάλη εκείνη της ιστορίας τα πρόβατα. Νίκησαν οι Απόστολοι. Και μόνο νίκησαν; Εκαναν κάτι θαυμαστώτερο. Πολλούς λύκους, τους μετέτρεψαν σε πρόβατα της μάνδρας του Χριστού.

Προνόμιο των Αποστόλων η θυσία της ζωής τους. Πρώτοι οι Απόστολοι όχι σε θρόνους, αλλά σε πόνους. Πρώτοι όχι στην τιμή του κόσμου, αλλά στην ατιμία του κόσμου. Πρώτοι όχι στο ψέμα της ζωής αλλά στο αίμα της θυσίας. Πρώτα σφάγια στο βωμό της αγάπης του Χριστού. Ήρωες! Μάρτυρες! Αποστόλους! Αυτό ζητάει η εποχή μας. ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ
κ.κ. Π Α Ν Τ Ε Λ Ε Η Μ Ο Ν Ο Σ

Παρασκευή 28-06-2019 Μέγας Ἑσπερινός εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό 
ΩΡΑ: 19:00-20:30 Ναό Ἀποστόλων Πέτρου καί Παύλου Λεύκης.

Σάββατο 29-06-2019 Θεία Λειτουργία εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό
ΩΡΑ: 07:00-10:30 Ναό Ἀποστόλων Πέτρου καί Παύλου Κομνηνῶν.
ΩΡΑ: 19:00-21:00 Μέγας Ἑσπερινός εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό
Ἁγίων Δώδεκα Ἀποστόλων Ξάνθης.

Κυριακή 30-06-2019 Θεία Λειτουργία εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό
ΩΡΑ: 07:00-10:30 Ναό Ἁγίων Δώδεκα Ἀποστόλων Ξάνθης.
ΩΡΑ: 19:00-21:00 Μέγας Ἑσπερινός εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό
Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Βελόνης.

Δευτέρα 01-07-2019 Θεία Λειτουργία εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό
ΩΡΑ: 07:00-10:30 Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ποταμιᾶς.