GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


6 λόγοι που το καρπούζι είναι σύμμαχος ομορφιάς

Η πρώτη γεύση από καρπούζι είναι το απόλυτο σημάδι ότι το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ. Παγωμένο και δροσερό, συνδυασμένο με τυρί, είναι ίσως...

Η πρώτη γεύση από καρπούζι είναι το απόλυτο σημάδι ότι το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ. Παγωμένο και δροσερό, συνδυασμένο με τυρί, είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό δείπνο. Μπορεί να μην το γνωρίζατε, όμως, το καρπούζι είναι ένας θησαυρός ομορφιάς που μπορεί να σας βγάλει… ασπροπρόσωπους. Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε πάντοτε στο ψυγείο σας αυτό το φρούτο – σύμμαχο και, έτσι, θα γλυτώσετε όχι μόνο χρήματα αλλά και χρόνο.
◗ Θησαυρός υγείας: Το καρπούζι περιέχει βιταμίνη Α σε μορφή καροτενοειδών και μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C. Είναι πολύ χαμηλό σε λιπαρά (0.2 γρ σε κάθε μερίδα) ενώ, το σπουδαιότερο, είναι πως περιέχει λυκοπένιο, ένα θρεπτικό συστατικό που ευθύνεται για τα περισσότερα ευεργετήματά του.

◗ Έλεγχος λιπαρότητας: Η Βιταμίνη Α στο καρπούζι μειώνει το μέγεθος των ανοικτών πόρων στο πρόσωπό μας κι έτσι ελαχιστοποιεί την έκκριση ελαίων από τους αδένες. Το καρπούζι, λοιπόν, μπορεί να γίνει ο σύμμαχός μας. Αλείφοντας μια φέτα από καρπούζι στο πρόσωπό σας θα δείτε σημαντικά αποτελέσματα.

◗ Αναζωογόνηση: Δημιουργώντας μια μάσκα προσώπου με βασικό συστατικό το καρπούζι θα προσφέρετε ενυδάτωση και αναζωογόνηση στο πρόσωπό σας. Προσθέστε λίγο μέλι στον χυμό, για να αποκτήσει όγκο η μάσκα σας και εφαρμόστε την για 15 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύντε το πρόσωπό σας με άφθονο νερό. Θα παρατηρήσετε πως το μείγμα θα σας χαρίσει άμεση φρεσκάδα και θα απομακρύνει την κούραση και το άγχος της μέρας μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.

◗ Φωτίστε το πρόσωπό σας: Τις περισσότερες φορές, το καρπούζι βοηθά για να ανοίξετε το χρώμα της επιδερμίδας σας, ιδιαίτερα εάν έχετε πάρει χρώμα από την ηλιοθεραπεία. Το χρώμα της επιδερμίδας σας όχι μόνο θα γλυκάνει αλλά θα αποκτήσει και μια εξωτερική λάμψη, που ταιριάζει απόλυτα στο ηλιοκαμένο λουκ που θέλουμε να έχουμε τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπορείτε είτε να πιείτε ένα ποτήρι φυσικό χυμό καρπουζιού είτε να τρίψετε ελαφρά μια φέτα από καρπούζι στο πρόσωπό σας. Μπορείτε, εξάλλου, να χρησιμοποιήσετε τον χυμό εμπλουτίζοντας τη μάσκα προσώπου σας, ώστε να ενισχύσετε τα αποτελέσματά της.

◗ Αποκατάσταση: Κόψτε μια φέτα από καρπούζι και με ένα κουτάλι πιέστε ελαφρά τον καρπό ώστε να ξεκινήσει να βγάζει τους χυμούς του. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τη φλούδα, κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τη φέτα και απλώστε την στο πρόσωπό σας προτού πάτε για ύπνο, για να απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες φουσκάλες, ενώ παράλληλα, θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα σκασμένα χείλη.

◗ Λεία και απαλή υφή: Ο χύμος αυτού του υπέροχου και δροσιστικού φρούτου είναι ιδανικός για να σας χαρίσει ένα λείο και απαλό δέρμα, λαμπερό και καθαρό, ακόμη κι αν είχατε προηγουμένως εκτεθεί στη σκόνη, την άμμο, τους ρύπους της ατμόσφαιρας αλλά και τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Αφού ολοκληρώσετε την καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς, μην ξεχάσετε να καταφύγετε στο ψυγείο σας και να εφαρμόσετε μια μάσκα προσώπου με καρπούζι και μέλι, ώστε να δώσετε το καλύτερο τελείωμα στην επιδερμίδα σας.

Tip to keep
Μια φέτα καρπούζι την ημέρα μπορεί να μείωσει τα επίπεδα κακής χοληστερόλης, βελτιώνοντας έτσι την υγεία της καρδιάς μας.