GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Παράταση έως τις 29 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.


Παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μεταφέρεται από τις 30 Ιουνίου στις 29 Ιουλίου 2019.

Ειδικότερα η απόφαση προβλέπει:
  • Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019.
  • Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019

Από την απόφαση δεν προκύπτει η παραμικρή αλλαγή όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα καταβολής των δόσεων φόρου εισοδήματος, οι οποίες προβλέπεται ότι θα πρέπει να εξοφληθούν ως το τέλος Ιουλίου η πρώτη, ως το τέλος Σεπτεμβρίου η δεύτερη και ως το τέλος Νοεμβρίου η τρίτη.