GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξεκινούν οι εγγραφές στις νέες ειδικότητες της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ Ξάνθης για το σχολικό έτος 2019-2020

Όπως αναφέρει η διευθύντρια της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΟΑΕΔ Ξάνθης, Ιωάννα Τοπαλίδου, για το επόμενο σχολικό έτος θα λειτουργήσουν στη σχολή ...


Όπως αναφέρει η διευθύντρια της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΟΑΕΔ Ξάνθης, Ιωάννα Τοπαλίδου, για το επόμενο σχολικό έτος θα λειτουργήσουν στη σχολή οι παρακάτω νέες ειδικότητες:

1. Αρτοποιίας -Ζαχαροπλαστικής
2. Μαγειρικής Τέχνης
3. Τεχνιτών Μηχανών & Συστημάτων Αυτοκινήτου
4. Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων
5. Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων
6. Τεχνιτών Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων


Όπως τονίζει η κυρία Τοπαλίδου, αυτές οι νέες ειδικότητες, αφορούν επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση, που μετά από έρευνα των αναγκών της αγοράς εργασίας, προτάθηκαν και εγκρίθηκαν, για να λειτουργήσουν το επόμενο σχολικό έτος 2019-2020. Οι σπουδαστές με την απόκτηση Πτυχίου σε μία από αυτές τις ειδικότητες και με την παράλληλη διετή Μαθητεία/ Πρακτική Άσκηση, θα αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να είναι ανταγωνίσιμοι στον σύγχρονο και απαιτητικό επαγγελματικό στίβο.

Οι παροχές που δίνονται στους σπουδαστές της ΕΠΑ.Σ. Ξάνθης είναι:
• Σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια
• Τα απαραίτητα Βιβλία και Βοηθήματα
• Έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό
• Άμεση Πρόσβαση στην Αγορά Εργασίας σε επαγγέλματα με ζήτηση.
• Στον θεσμό της διετούς Μαθητείας/Πρακτικής Άσκησης, που λειτουργεί παράλληλα με την θεωρητική κατάρτιση, οι σπουδαστές ασκούνται σε συνεργαζόμενους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα.

• Κατά την διάρκεια της διετούς Μαθητείας/Πρακτικής Άσκησης, οι σπουδαστές αμείβονται και ασφαλίζονται με ένσημα της ειδικότητάς τους. Αποτέλεσμα αυτού, μετά την αποφοίτησή τους, να έχουν ήδη αποκτήσει σημαντική επαγγελματική εμπειρία. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που τους καθιστά ανταγωνίσιμους στην αγορά εργασίας!
• Η ΕΠΑ.Σ. Ξάνθης έχει καταφέρει να συνεργάζεται με αξιόλογους εργοδότες της περιοχής, από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, δίνοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές της, να οικοδομούν αξιόλογη επαγγελματική εμπειρία.
• Η αμοιβή των σπουδαστών κατά την Μαθητεία/Πρακτική Άσκηση, ανέρχεται στο ποσό των 21,42€ ημερησίως, από τα οποία ο ΟΑΕΔ επιδοτεί τα 14,50€, όπως ορίζεται από την Υ.Α. με αρ. 4241/117/30-01-2019, ΦΕΚ 173 Β΄.
• Σπουδαστική άδεια έως 30 ημέρες με αποδοχές
• Επίδομα Στέγασης και Σίτισης, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις.
• Αναβολή Στράτευσης
• Η ολοκλήρωση των σπουδών οδηγεί στην απόκτηση ΠΤΥΧΙΟΥ επιπέδου 4.

Όπως διευκρινίζει η κα Τοπαλίδου, η Μαθητεία των σχολών ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ είναι το σύστημα Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που συνδυάζει την θεωρητική-εργαστηριακή εκπαίδευση του σπουδαστή στο σχολείο, παράλληλα με την πρακτική άσκηση σε χώρους εργασίας.

Η φοίτηση είναι διετής και δικαίωμα εγγραφής έχουν οι νέοι και νέες που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης και:
A. Κατέχουν ενδεικτικό τουλάχιστον Α’ Τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου - ή είναι κάτοχοι Απολυτήριου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου - ή Πτυχίου ΕΠΑΛ ή ΕΠΑ.Σ.
B. Έχουν γεννηθεί τα έτη 1996 έως 2003.
Οι Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 18/06/2019 έως 30.08.2019.
Η επιλογή των μαθητών γίνεται με τον βαθμό του τίτλου Σπουδών τους και με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για τις αιτήσεις εγγραφής και για περισσότερη πληροφόρηση στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ Ξάνθης, Λαχανοκήπων 2. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 25410 62833 – 34.
Επίσης, μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες και από την ιστοσελίδα του οργανισμού: www.oaed.gr/epas