GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Nέα εξοπλιστικά προγράμματα ανακοίνωσε ο Αποστολάκης

Και στον στρατό επεκτάθηκε η παροχολογία της κυβέρνησης, που -όπως μεταδίδει το protothema.gr, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας, εξήγγ...


Και στον στρατό επεκτάθηκε η παροχολογία της κυβέρνησης, που -όπως μεταδίδει το protothema.gr, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας, εξήγγειλε νέα εξοπλιστικά προγράμματα, την ώρα που δεν υπάρχουν χρήματα ακόμη και για να υλοποιηθούν βασικά έργα, όπως αυτό της αναβάθμισης των F-16 που είχε ανακοινωθεί επί υπουργίας Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης ανακοίνωσε τα σχέδια για αναβάθμιση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης του αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) Ρ-3Β ενδιάμεσης λύσης στο Πολεμικό Ναυτικό, στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα.

Η σύμβαση για την αναβάθμιση των Ρ-35 ήταν μία από τις πρώτες ενέργειες του Πάνου Καμμένου, ο οποίος ήταν απών από τη σημερινή εκδήλωση, όταν ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το 2015. Η σύμβαση έγινε με απευθείας ανάθεση στην αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin και προέβλεπε τον εκσυγχρονισμό πέντε παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας εκτιμώμενου προϋπολογισμού 500 εκατ. δολαρίων, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο για τη σκοπιμότητά της, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήθηκε.

Κι ενώ η σύμβαση προέβλεπε ότι το πρώτο εκσυγχρονισμένο αεροσκάφος Ρ-3Β έπρεπε να παραδοθεί τον Μάρτιο του 2018, τελικά παραδίδεται τον Μάιο του 2019…

Πάντως, αυτό ουδόλως απέτρεψε τον κ. Αποστολάκη στο να προχωρήσει σε νέες εξαγγελίες.

“Προωθούμε αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16, εκσυγχρονισμό των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, ενίσχυση του Στόλου με Φρεγάτες, αναβάθμιση των αεροσκαφών Mirage και εκσυγχρονισμό της αεράμυνας και του συστήματος επιτήρησης”, τόνισε μιλώντας στους παρόντες, σημειώνοντας ότι “Με απόλυτο σεβασμό στο κράτος και στο κοινωνικό σύνολο, δρομολογούμε ενέργειες για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων”. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, ο εκσυχρονισμός του στόλου, πέραν του οφέλους στις Ένοπλες Δυνάμεις “λειτουργεί πάντα με γνώμονα την ενίσχυση και την αναζωογόνηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας”.