GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Mε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 25ο Τακτικό Γενικό Ετήσιο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης

Mε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8/5/2019 το 25ο Τακτικό Γενικό Ετήσιο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθη...


Mε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8/5/2019 το 25ο Τακτικό Γενικό Ετήσιο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, επ’ ευκαιρία της εορτής του Προστάτου του Ιερατικού Συνδέσμου Ξάνθης “Ο Ποιμήν ο Καλός”, Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Το Συνέδριο άρχισε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Ξάνθης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος μετά του Πρωτοσυγκέλλου, του Ιεροκήρυκος, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, των Αρχιερατικών Επιτρόπων των Αρχιερατικών Περιφερειών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και Εφημερίων της Πόλεως Ξάνθης, παρουσία του Στρατηγού Διοικητού του Δ΄Σ.Σ., του Αστυνομικού Διευθυντού Ξάνθης και του Διευθυντού της Πυροσβεστικής Ξάνθης και του Ιερού Κλήρου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.




Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κατά καιρούς Διακονησάντων εν τη Ιερά Μητροπόλει Αρχιερέων, Ιερέων, Ιερομονάχων, Ιεροδιακόνων, Μοναχών και Μοναστριών. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερατικού Συνδέσμου Ξάνθης παρέθεσε μικροδεξίωση και στη συνέχεια έγινε η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, ο οποίος παρουσίασε τον προσκεκλημένο ομιλητή π. Βασίλειο Γεωργόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ἀπουσία Ὀρθόδοξης Κατήχησης. Ἕνας βασικός παράγοντας ἐμπλοκῆς στήν αἴρεση». Ο εισηγητής παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο και με πλήθος παραδειγμάτων την – όχι σπάνια – απουσία ορθόδοξης κατήχησης από την ενοριακή ζωή, ως αιτίας εμπλοκής συνανθρώπων μας στην αίρεση, δίνοντας στους συμμετέχοντες κληρικούς αφορμές για συζήτηση, την οποία συντόνισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως. Το Συνέδριο έκλεισε με επίδοση αναμνηστικών δώρων από τον Σεβασμιώτατο προς τον εκλεκτό εισηγητή.